De drie beste decoratiestijlen voor mijn interieur in 2020 - Alterego Design

De lente is al enkele weken in het land. U hebt uw balkon en terras opgesmukt met wat plantjes, u hebt uw ligstoelen vanonder het stof gehaald en misschien hebt u wel al gebarbecued! De lente is het seizoen waarin de natuur ontwaakt. Het ideale moment dus om uw interieur in een nieuw jasje te stoppen. Alterego toont u de drie meest trendy decoratiestijlen voor 2020!

De minimalistische bohostijl: vredig en vrolijk

Sinds enkele jaren is het Scandinavische minimalisme aan een opmars bezig. Gedaan met tierlantijntjes, drukke muren en overvolle salontafeltjes. Rust, onderhoudsvriendelijkheid en eenvoud nemen de overhand! Zijn perfecte tegenpool is de bohostijl: een warme en opvallende stijl met tal van kleuren. De stijl is geïnspireerd op de zigeunerstijl die echte durvers weleens combineren met invloeden uit het indiaanse sjamanisme. Een bloemlezing van ruwe en natuurlijke materialen: koord, gevlochten riet, katoen, veren en gedroogde bloemen.

Vindt u ze alle twee wel leuk? Vanaf nu hoeft u niet meer te kiezen. Enkele smaakvol gekozen boho-accentjes geven een minimalistisch interieur net dat tikkeltje meer, zonder het serene karakter te verstoren.

Het Boheemse minimalisme is perfect om uw interieur goedkoop een nieuwe look te geven. Misschien bent u, zoals zovelen onder ons, al wel gevallen voor de charmes van het Scandinavische meubilair. U kunt uw favoriete meubels net dat tikkeltje meer geven met enkele opvallende accenten. Deze stijl is geschikt voor elke leefruimte en zorgt voor een zacht en harmonieus resultaat.

Een minimalistisch boho-interieur zal vooral in de smaak vallen bij iedereen die graag in de natuur herbront, tijdens de eerste uren van de dag op een zacht tapijt mediteert en die kwaliteit boven kwantiteit verkiest. Het minimalisme zorgt voor een propere lei. Overbodige dingen verdwijnen, terwijl we enkele karaktervolle elementen bewaren.

Kleurencombinaties

Uiteraard is wit de toonaangevende kleur! Licht, uitnodigend en rustgevend. De kleur die u perfect met onbewerkte of lichtjes gelakte houtsoorten (beuk, eik, essenhout) kunt combineren. De kleur van katoen, schapenwol en keramiek. Combineer met een hoofdeinde van gerecycled hout, een bakstenen muur, een koperen sierpot, enkele gevlochten mandjes en gedroogd pampagras voor een elegante en natuurlijke toets.

Groen mag ook niet ontbreken. Groene planten breken het minimalisme een klein beetje en worden in deze stijl overvloedig gebruikt! Dus kijk niet op een plantje meer of minder. Kies voor grote bladeren, klimplanten en plantenmuren. Misschien liever gedroogde eucalyptus? Eerder grijs dan groen, dat klopt, maar wel met een overheerlijke geur.

Bohostijl - Kleuren - Alterego Design

Decoratietips

Boho tip 1 : Vermijd dat weelderige planten over de grond gaan kruipen en werk verticaal! In de keuken kunt u bij een raam bijvoorbeeld uw kruiden met een hanger van koord ophangen. Zo hebt u meteen meer ruimte op uw werkblad. Maak er als het ware een groen schilderijtje van: hang uw kruiden op verschillende hoogtes en geef de plantjes die het meest naar beneden groeien bovenaan een plek. Let er wel op dat u uw raam nog kunt openen.

Boho tip 2 : Spiegels zijn een vaste waarde in de bohostijl. Ze laten u spelen met het natuurlijk licht, weerspiegelen witte tinten en doen ruimtes groter lijken. Rond of vierkant, discreet of verweerd, een goed geplaatste spiegel geeft een slaapkamer een verfijnde toets en doet een smalle gang dubbel zo groot lijken.

Boho tip 3 : In de minimalistische decoratiestijl draait alles rond de zorgvuldige keuze van decoratievoorwerpen. Kies met uw hart en uw verstand en creëer een elegante en sobere sfeer. Door zorgvuldig te kiezen zet u de kwaliteit van de stoffen in de kijker, laat u plantjes volledig tot hun recht komen en krijgt de originele uitstraling van een etnisch en kleurrijk werk net dat tikkeltje meer.

Onze selectie

Bohostijl - Meubilair - Alterego Design

De retro chique stijl: als het allemaal wat origineler mag

Het is moeilijk om te bepalen wat de retro stijl nu precies is. Er is namelijk niet echt eenduidigheid over de jaren die deze stijl omschrijven. Om niemand voor de borst te stoten, zullen we zeggen dat deze stijl verwijst naar de verschillende periodes tussen 1930 en 1980. Art deco, pop art, de naoorlogse stijl, golden sixties, funky psychedelisch ... allemaal retro!

En het is net die verscheidenheid en durf die deze stijl zo leuk maakt! Niet alleen in de vormen en de kleuren maar ook in de combinatie van materialen (hout, kunststof, metaal). Zo vinden we het bijzonder leuk om een tafel van massief eikenhout te omringen met stoelen van transparante kunststof of om in een barkruk leer en metaal te verwerken. Een fluwelen zetel met houten poten op een opvallend en origineel tapijt zien we ook wel zitten.

Zolang alles er maar authentiek uitziet. Kies voor oude meubels. Ze zijn vaak duurder maar wel zeldzaam en uniek. En kies ook voor gezelligheid en comfort. Keukenstoelen worden vervangen door loungefauteuils om even tijd voor uzelf te nemen en tot rust te komen. De vintage stijl blijft een kwestie van smaak en verfijnde keuzes. Hij is een echte aanrader voor nostalgische zielen en liefhebbers van origineel design.

Kleurencombinaties

Levendige, vrolijke en heldere kleuren! Geel, oranje, rood, ... speel naar hartenlust met verschillende kleuren. Soms is een oude ingekaderde filmposter genoeg om een muur af te werken, volstaat een kanariegele fauteuil om een salon te doen schitteren of is een blokvormige poef in een opvallend rode kleur hét item om uw kamer te verfraaien. Laat de kleuren volledig tot hun recht komen in trendy geometrische motieven zoals stippen, driehoeken, ruitjes of een pied-de-poulemotief.

Het kan ook anders ... met pastelkleurige, zachtere tinten bijvoorbeeld! Poederroze, oker, terracotta met verweerde effecten en een romantische uitstraling. Die zachtere tinten zijn een uitstekende keuze voor een slaapkamer of een bureau voor artistieke zielen. Een strook behangpapier kan een volledige ruimte tot leven wekken of een bureau afbakenen. Aarzel ook nu niet om verschillende kleuren te combineren zodat u uw eigen persoonlijke sfeer kunt samenstellen.

Retrostijl - Kleur - Alterego Design

Decoratietips

Rétro tips 1 : eistoelen forever! Kies een effen model of een in verschillende kleuren. Het comfort is onweerstaanbaar, de stijl is tijdloos en de originaliteit niet te evenaren. Deze fauteuil met een betoverende en retro vormgeving wordt ongetwijfeld de trekpleister van uw salon!

Rétro tips 2 : een koperen gloeilamp. Om een gemêleerde lamp wat extra karakter te geven, kunt u kiezen voor een gloeilamp met zichtbare gloeidraden. Deze lamp komt in elke kamer van uw woning volledig tot haar recht. Een warme en gezellige sfeer verzekerd!

Rétro tips 3 : oog voor detail. Zet in uw keuken enkele koperen antieke voorwerpen op het werkblad. In uw woonkamer legt u twee of drie stoffen kussens met geometrische motieven op uw leren zetel of bergt u uw tijdschriften op in een oude houten koffer. In de hal kunt u iedereen verbazen met verrassend leuke conservenblikken.

Onze selectie

Retrostijl - Meubilair - Alterego Design

De moderne industriële stijl: stevig en functioneel

Geen verrassingen hier, de industriële stijl is geïnspireerd op de fabrieken en nijverheidsindustrieën uit het verleden. Deze robuuste en ruwe meubels waren oorspronkelijk ontworpen om lang mee te gaan en het leven van de arbeiders te vereenvoudigen. Vandaag gebruiken we ze op een andere manier, uit hun context, om onze interieurs aan te kleden en wat extra karakter te geven.

Beton, zichtbare buizen, metalen balken, leer en baksteen treden op de voorgrond. Materialen worden naar hartenlust gecombineerd: een zetel van bruin leer, een tafel van ruw hout met een onderstel van geborsteld staal, een koperen lamp, een sierbeeld van beton, enz. Het geheel kan misschien wat koud en afstandelijk lijken maar krijgt moeiteloos wat extra karakter met een zacht tapijt of een aangepast kleurenpalet.

Deze stijl is perfect voor ruimtes die in het licht baden. Hij voelt zich dan ook helemaal thuis bij grote ramen en hoge plafonds. Iedereen die op zoek is naar efficiënte, duurzame en stevige meubels en decoratievoorwerpen vindt in de industriële stijl ongetwijfeld ook zijn gading. Hij is vooral geschikt voor een bureau van creatieve geesten, woningen in de stijl van een Amerikaanse loft en horecazaken.

Kleurencombinaties

De industriële stijl is ronduit tijdloos. Hij speelt met de ruwe kleuren van zijn materialen: baksteenrood, roestkleurig, antraciet, zwart, kalkwit, enz. Als u wilt, kunt u deze stijl ook wat moderner maken door hem te combineren met de kleur van 2020: klassiek blauw, een donkere en warme blauwe tint die uitstekend bij de industriële stijl past. Het is de perfecte kleur voor een tapijt met lange haren, een comfortabele fauteuil, een decoratieladder ...

In diezelfde optiek zullen hoge krukjes in de levendige kleur van uw keuze wat extra uitstraling en karakter aan uw keuken geven. Geel, roze, groen ... durf tegen de regels in te gaan en resoluut uw eigen ding te doen. Een dressoir van geverfd staal kan een ietwat afstandelijke en koude hal meteen wat extra uitstraling geven. Laat uw creativiteit de vrije loop en maak uw interieur persoonlijk.

Industriële stijl - Kleur - Alterego Design

Decoratietips

Moderne tips 1 : Mortex of gepolijst beton voor een mooi afgewerkte en onberispelijke vloer. Een betonnen vloer is niet alleen eenvoudig schoon te maken maar doet de stalen poten van uw stoelen en tafel ook mooi uitkomen. Nu nog een koperen lamp erbij en klaar is Kees!

Moderne tips 2 : Tweedehandswebsites zijn een schat voor industriële meubels. Ga op zoek naar een origineel en oud voorwerp dat uw decoratie afwerkt en een authentieke uitstraling aan het geheel geeft. Een element kan uw interieur een volledig nieuwe look geven.

Moderne tips 3 : Creëer een scheiding tussen twee ruimtes met een glaspartij met metalen kozijnen. Het resultaat doet u meteen denken aan een oude textielfabriek en oude directeurskantoren. Deze scheiding laat niet alleen het licht binnenvallen maar isoleert ook een beetje het geluid, perfect om iedereen zijn eigen plekje te geven zonder zich volledig af te zonderen.

Onze selectie

Industriële stijl - Meubilair - Alterego Design