Een moderne en uitgepuurde decoratie met Scandinavische inslag

Of het nu over een flat, een zolderkamer of een ander vertrek gaat, het blijft altijd moeilijk om het beste uit een beperkte leefruimte te halen. Hoe kan je een ruimte het best inrichten en decoreren als ze door mansardedaken wordt ingesloten? Dat is de vraag waarop Alterego Design vandaag een antwoord probeert te geven!

Kies voor een uitgepuurde decoratie

Alles hangt natuurlijk af van hun grootte en hoogte, maar met mansarden kunt u soms tot de helft van de ruimte in de kamer verliezen. Vermijd dus om uw interieur te overladen met meubels. Probeer daarentegen zowel op de grond als op de muur voor het strikte minimum te gaan. Versier daarbij vooral de rechte muren, indien er geen venster zit dat teveel plaats inneemt. Zo kunt u er bijvoorbeeld een design schilderij ophangen. Ook bestaan er mooie zelfklevers om de muren te decoreren.

Speel met licht en kleuren

Vaak zijn er in mansardekamers ofwel weinig ofwel heel kleine vensters. Hierdoor kunnen ze soms vrij donker zijn. Kies bij mansardemuren daarom voor heldere en zeer lumineuze kleuren. We raden u aan de muren wit te laten, maar niets belet u om onderaan (als de mansarde niet tot aan de grond doorloopt) of op de andere muren levendige kleuren te gebruiken. Als u toch een sombere kleur verkiest, beperkt u zich hiervoor dan best tot een enkele rechte muur! Als afwerking kunt u dan veelkleurige decoratieve voorwerpen gebruiken om de kamer op te vrolijken.

De ideale mansardekamer voor Alterego

We kunnen natuurlijk niet objectief oordelen, maar hier ziet u hoe wij bijvoorbeeld een mansardeinterieur zoals een flat zouden versieren. Zoals we hierboven al zeiden, laten we de muren volledig wit, op één na, die we voor het contrast zwart verven. Het interieur wordt in het wit en/of hout ingericht, zodat de vloer erin terugkomt. We plaatsen er KOOL stoelen en een JUNGLE tafel. Tenslotte brengen we er met decoratieve elementen wat kleur in! Zo komt er een MANIAK tapijt onder de tafel en een EIFFEL schilderij aan de zwarte muur. Kortom, het resultaat is een moderne en uitgepuurde decoratie met Scandinavische inslag! Wat denkt u ervan? En hoe heeft u uw mansardeinterieur ingericht?

Delen :