De dagen worden korter en de zon verdwijnt langzaam aan. Het is tijd om na te denken over een goede belichting van uw huis! Inderdaad, licht beïnvloedt onze waarneming en helpt aan het welzijn in huis. Het is daarom essentieel om voldoende artificiele verlichting te bieden, vooral in de herfst en winter.

 

verlichting alterego

 

 

1. De stalampen

De stalampen, zijn vaak als decorative objecten gezien, omwille van hun grootte en design die meestal niet bedoeld zijn om een hele kamer te verlichten. Het geeft toch een extra lichtbron die u bijvoorbeeld toelaat om een donkere hoek te verlichten. Deze lampen zijn ook ideaal voor het verstrekken van zachte verlichting in de salon in nabijheid van de televisie. Deze lichtbron zal uw ogen een visueel confort geven.

 

Stalamp KONE
Voorbeeld rechte stalamp (model KONE)
Booglamp BIG BOW XL CHROME
Voorbeeld booglamp (model BIG BOW XL CHROME)

 

 

2. De hanglampen

In tegenstelling met de stalampen spelen de hanglampen een cruciale rol in uw huis en zullen ze meestal de hele kamer verlichten.

 

Twee soorten verlichtingen moeten verscheiden worden in de hanglampen:

 

- Directe verlichting : licht wordt in een bepaalde richting georiënteerd (meestal naar beneden). Dit zorgt voor een goede verlichting van een eettafel bijvoorbeeld.

 

Keuken hanglamp KALI zwart

(Hanglamp KALI)

- De diffuse verlichting : het licht wordt in de hele kamer verspreidt zonder bijzondere concentratie.

 

 

Barokke, witte kroonluchter met passementstrookjes 'KOSY'

(Barokke, witte kroonluchter met passementstrookjes 'KOSY')

 

 

3. De tafellampen

De tafellampen worden gebruikt om een tafel of bureau te verlichten, maar kunnen ook als leeslamp dienen. Als u houdt van lekker warm in uw bed te lezen zal gericht licht u een leescomfort geven zonder uw ogen te belasten.

 

Lampe de lecture ENNA blanche

Voorbeeld tafellamp ideaal om te lezen (in hoogte verstelbaar): Leeslamp enna

 

 

 

Wilt u nog meer inspiratie? Zie dan al onze interieur verlichtingen.