Koopwijzer van de design zitbank - Alterego Design

Wanneer u een nieuwe zitbank koopt, moet u eerst en vooral goed nadenken! U moet ze natuurlijk mooi vinden, maar bij de keuze van een zitbank moet u ook rekening houden met het gebruik ervan en met uw interieur. Om u daarbij te helpen, geeft Alterego Design u een aantal tips.



1) Welk type zitbank kiezen?

In de loop der jaren zijn de design zitbanken enorm geëvolueerd! Tegenwoordig maken we een onderscheid tussen 3 soorten zitbanken:

De rechte design zitbanken - Alterego Design De design hoekbanken - Alterego Design De design U-vormige zitbanken - Alterego Design

De rechte zitbanken

De hoekbanken

De U-vormige zitbanken

Dit is de klassieke zitbank! Dit type zitbank is verkrijgbaar in diverse maten en biedt verschillende oplossingen! Hebt u een grote woonkamer en ontvangt u graag veel gasten? Kies dan voor de zitbank BYOUTY. Woont u daarentegen op een klein appartementje? Kies dan voor een MARKI zitbank.

Ze worden steeds populairder. Ideaal voor gezinnen of als u graag gasten ontvangt. Dit type zitbank is over het algemeen groot, en kan een kamer in tweeën delen. Als u een kleinere woonkamer hebt maar u wilt toch graag inspelen op de trend van de hoekbanken, kies dan voor een zitbank met een méridienne.

De mastodonten onder de zitbanken! Het is duidelijk dat u niet moet kiezen voor een panoramische U-vormige zitbank als u niet voldoende plaats hebt. Ze hebben natuurlijk als voordeel dat ze veel plaats bieden maar ze zijn indrukwekkend groot en kunnen uw interieur een beklemmend gevoel geven!




2) De afmetingen van de zitbank

De eerste vraag die u zich moet stellen is: "Hoeveel plaatsen heb ik echt nodig?" U kunt bijvoorbeeld gemakkelijk bepalen of u een zitbank met 4 plaatsen of eerder een zitbank met 2 plaatsen nodig hebt! Toch moet u ook de grootte van de zitbank controleren. Zitbanken met eenzelfde aantal plaatsen hebben niet precies dezelfde grootte. Let er op dat u niet voor een te kleine zitbank kiest die in uw kamer lijkt te verdwalen, maar kies ook niet voor een te grote zitbank die de kamer zal verstikken. Ten slotte, kunt u ook de diepte en de hoogte van de zitting controleren. Dat kan belangrijk zijn in functie van uw grootte of uw favoriete houding!




3) Welke bekleding voor het meeste comfort?

Stof of leer, er is voor elk wat wils! Maar elk materiaal heeft voor- en nadelen.

Alterego Design - Zitbanken in imitatieleer

Zitbanken in imitatieleer

Kunstleer is waarschijnlijk het meest praktisch. Een zitbank uit imitatieleer is sterk (bestand tegen vlekken en duurzaam) en vooral onderhoudsvriendelijk! Aanbevolen als u kleine kinderen hebt of als u er geen bezwaar tegen hebt dat ook uw huisdieren van de bank gebruik maken!

Alterego Design - Stoffen zitbanken

Stoffen zitbanken

Bij Alterego bieden wij verschillende zitbanken in chenille stof aan. Deze bekleding heeft als grote voordeel dat ze zeer aangenaam is en zacht aanvoelt, en is waarschijnlijk het meest geschikt om u op de bank te "nestelen"! Bovendien is stof een materiaal dat warmte en comfort ademt!




4) Multifunctionele zitbanken

Tegenwoordig zijn een groot deel van de design zitbanken converteerbaar; ze kunnen m.a.w. tot een bed worden omgevormd. Een zegen wanneer u onverwachte gasten op bezoek hebt en niet over voldoende slaapplaatsen beschikt!

Design zitbanken converteerbaar - Alterego Design

Alterego helpt u bij de keuze van uw design zitbank

Het Alterego-team staat tot uw beschikking in de showrooms van Brussel, Alleur en West-Parijs. Bovendien zijn we bereid om op al uw vragen te antwoorden via Facebook en Twitter.




Delen :


EN NU AAN U DE KEUZE !

Rechte zitbank - Alterego Design Slaapbank - Alterego Design Hoekzitbank - Alterego Design Hocker - Alterego Design

Materieel

Zitbanken in imitatieleer - Alterego Stoffen zitbanken - Alterego

Woordenlijst

Sommige termen lijken u onbegrijpelijk ?

Aarzel niet om u in onze woordenlijst van designmeubelen te begeven ,u vind er alle woorden en technische termen die onze producten beschrijven !

Al Alterego Design koopwijzers

Kleuren

Beige zitbank - Alterego Witte zitbank - Alterego Bruine zitbank - Alterego Grijse zitbank - Alterego Zwatre zitbank - Alterego Rode zitbank - Alterego