Hoe uw design bureaustoel kiezen?

De bureaustoel is onmisbaar voor goede werkomstandigheden. Hoe kiest u een bureaustoel in functie van uw behoeften of die van uw bedrijf en uw medewerkers? Alterego Design geeft u advies om te bepalen welke bureaustoel het best aan uw behoeften beantwoordt!

1) De gebruiksduur van de bureaustoel bepalen

Of het nu voor privégebruik of professioneel gebruik is, u moet een bureaustoel kiezen afhankelijk van uw behoefte. Door een schatting te maken van het aantal uren dat u de stoel zult gebruiken, kunt u bepalen met welk comfort en welke instelmogelijkheden u tevreden zult zijn. Op die manier kunt u een bureaustoel kiezen om uw werkomstandigheden maximaal te optimaliseren. Kortom, het heeft geen zin een heel ergonomische en dus dure stoel te kopen als dat niet nodig is. Kies echter ook niet voor het goedkoopste product want het zal u niet het noodzakelijke comfort en de ondersteuning geven die u nodig hebt voor uw werk!

2) De types bureaustoelen

Het is moeilijk om een onderscheid te maken tussen alle types bureaustoelen en regels op te stellen voor hun gebruik. Niettemin kunnen we in het algemeen 2 verschillende bureaustoelen onderscheiden:


Eenvoudige bureaustoel - Alterego Design

Eenvoudige bureaustoel

Globaal genomen zijn eenvoudige bureaustoelen ontworpen voor een onregelmatig gebruik en/of een gebruik van korte/middelmatige duur. Meestal hebben ze slechts een beperkt aantal standaardmechanismen om optimaal comfort te bieden in functie van de gebruiksduur.

Design ergonomische bureaustoel - Alterego

Ergonomische bureaustoel

De ergonomische bureaustoelen zijn meer aangepast aan een langer of herhaaldelijk gebruik. De stoel is groter en vaak voorzien van verschillende instelmogelijkheden om het comfort van de gebruiker te maximaliseren.

3) De verschillende instelmechanismen

Hieronder vindt u een overzicht van alle instelmogelijkheden verkrijgbaar op de bureaustoelen van Alterego Design en informatie over het nut ervan.


Armleuningen van bureaustoel

Armleuningen

Om een goede werkhouding te verkrijgen, moeten uw armen zich evenwijdig met het bureauoppervlak bevinden. Dankzij armleuningen kunt u deze positie moeiteloos behouden, vandaar het belang van in de hoogte verstelbare armleuningen die aan uw lengte kunnen worden aangepast. Sommige armleuningen kunnen ook draaien.

In de hoogte verstelbaar bureaustoel

Hoogte

Om een correcte werkhouding afhankelijk van uw bureau en lengte te behouden is het ook belangrijk dat de stoel in de hoogte kan worden aangepast. Om de juiste instellingen te kennen, moet u recht tegenover uw stoel gaan staan. De zitting moet zich net onder uw knieën bevinden.

Draaibaar bureaustoel

Draaien

Deze functie hangt meestal samen met het mechanisme om de hoogte te regelen. Ze is niet onmisbaar, maar is wel nuttig wanneer u bijvoorbeeld een hoekbureau hebt.

Ergonomische bureaustoel

Rugleuning

Dit is waarschijnlijk de belangrijkste instelmogelijkheid. Ze is eigenlijk zo goed als onmisbaar! Er bestaan verschillende mechanismen om de rugleuning te regelen. Om het risico op pijn als gevolg van een slechte zithouding of onbeweeglijkheid te beperken, moet het mechanisme van de rugleuning aangepast zijn aan het aantal uren dat u de bureaustoel gebruikt.

Verstelbaar bureaustoel

Schommeling rugleuning en regeling van de hardheid

Met dit mechanisme kunt u de terugstelkracht van de rugleuning regelen afhankelijk van uw lichaamsbouw en uw gewicht. De meeste bureaustoelen zijn echter gewoon voorzien van een blokkeringssysteem in schuine stand, wat in grote lijnen volstaat.

Bureaustoel met Hoofdsteun

Hoofdsteun

Dit element dient om het hoofd te ondersteunen. Het kan worden gebruikt om het hoofd af en toe te laten rusten en om de nek te ontlasten. Het wordt al of niet gebruikt, naargelang uw voorkeur.

Bureaustoel met Lendensteun

Lendensteun

Een lendensteun zorgt voor een betere zithouding en houdt permanent contact met de kromming van de wervelkolom en dus met de hele rug. Deze functie, die meestal wordt aangebracht op ergonomische bureaustoelen, is waardevol bij intensief gebruik.

4) Welke Alterego bureaustoel afhankelijk van uw behoeften?

Om uw keuze te vergemakkelijken, hebben we de Alterego bureaustoelen ingedeeld volgens hun rendement. U hoeft alleen maar het aantal uren te bepalen dat u in deze stoel zult doorbrengen voor uw werk en de overeenkomstige tabel te downloaden. Zo zult u gemakkelijk de bureaustoel vinden die aan uw behoeften beantwoordt.


Occasioneel gebruik

Gebruik minder dan of gelijk aan 2 uur: deze stoel volstaat voor privégebruik of voor gebruik door een kind van de lagere school om huiswerk te maken bijvoorbeeld.

> Bekijk bureaustoelen

Dagelijks gebruik

Tussen 2 en 4 uur gebruik: Ideaal om te studeren of voor werkzaamheden waarbij u niet regelmatig achter uw bureau moet zitten.

> Bekijk bureaustoelen

Semi-intensief gebruik

Tussen 4 en 6 uur gebruik: Perfect voor kantoorbedienden.

> Bekijk bureaustoelen

Intensief gebruik

Meer dan 6 uur gebruik: wordt aangeraden voor een professioneel gebruik door een directielid of consultant.

> Bekijk bureaustoelen

Het enige wat u nog moet doen is comfortabel plaatsnemen en aan het werk gaan!

Alterego helpt u bij de keuze van uw design bureaustoel

Bent u een professional en wilt u uw kantoren inrichten met stoelen van Alterego? Aarzel niet om uw GRATIS en PERSOONLIJKE offerte te vragen! U kunt telefonisch, per e-mail of via de sociale netwerken (Facebook, Twitter et Google +) met ons contact opnemen. Bovendien staan onze adviseurs steeds tot uw dienst in de showrooms om een antwoord te geven op al uw vragen in verband met onze design bureaustoelen.

Delen :

EN NU AAN U DE KEUZE !

Ergonomische bureaustoel - Alterego Design Bureauzetel - Alterego Design

Materieel

Bureaustoel uit kunststof - Alterego
Bureaustoel uit imitatieleder - Alterego Bureaustoel uit textiel - Alterego

Kleuren

Witte bureaustoel - Alterego Gijse bureaustoel - Alterego Mosterde bureaustoel - Alterego Zwarte bureaustoel - Alterego Rode bureaustoel - Alterego

Woordenlijst

Sommige termen lijken u onbegrijpelijk ?

Aarzel niet om u in onze woordenlijst van designmeubelen te begeven ,u vind er alle woorden en technische termen die onze producten beschrijven !

Al Alterego Design koopwijzers