Barkruk voor keuken - Alterego Design

Met de centrale kookeilanden zijn bars onmisbaar geworden in de keuken! Het is waarschijnlijk door de opkomst van deze nieuwe manier van inrichten dat Alterego een belangrijke speler is kunnen worden in de sector van de design krukken. Want wie keukenbar zegt, zegt onvermijdelijk ook keukenkruk...

De keukenbars: Een beetje geschiedenis

We moeten het allereerst over deze nieuwe stijl hebben. Moderne keukens zonder een keukenbar worden steeds zeldzamer. De trend is een paar jaar geleden overgewaaid uit de Verenigde Staten (vandaar dat men ook wel spreekt van "Amerikaanse keukens"). De oorspronkelijke idee was om plaats te maken in de keuken en van de keuken een plek te maken waar het gezellig toeven is. Zo verschenen de eerste open keukens in de huizen. Dankzij een centraal kookeiland werd de vrije ruimte vervolgens opgevuld en werden bars ingericht om de contacten met de huisgenoten of gasten te vergroten. De keuken is daardoor vandaag niet meer gewoon een plaats waar men eten klaarmaakt, maar een echte leefruimte!

Hoe de juiste barkruk kiezen?

De eerste vraag die u zich moet stellen is: "Hoe hoog is mijn bar?" De oplossing zal van het antwoord afhangen. De standaardhoogte van een keukenbar is 90 cm. Voor die hoogte moet u barkrukken kiezen met een zitting op 65 cm hoogte, ook wel halfhoge krukken genaamd. Niet zelden treft men echter bars met een andere hoogte aan. Onthoud gewoon dat er, om comfortabel te kunnen zitten, een afstand van ongeveer 25 cm moet zijn tussen het tafelblad en de zitting. De eenvoudigste oplossing is in ieder geval om te kiezen voor verstelbare krukken. De hoogte van uw bar doet er in dat geval niet toe: de hoogte van deze krukken kan worden aangepast.

De keuze van Alterego!

We bieden u een ruim assortiment design krukken voor uw keuken aan, tegen zeer betaalbare prijzen. Bovendien beschikken we over een grote verscheidenheid aan krukken die passen bij alle interieurstijlen: retro, modern, klassiek, Scandinavisch... Van barkrukken over halfhoge krukken tot lage krukken... u vindt bij Alterego Design zeker uw gading.

Delen :