De keuken is vast en zeker een van de meest gebruikte leefruimtes in huis. Na de trend van de grote, gemeenschappelijke ruimtes (keuken, salon en eetkamer), verschenen bars in de keuken. Deze nieuwe stijl van inrichten beantwoordt aan het gebrek aan privacy als gevolg van de open ruimtes. Tegenwoordig richt men de keukens echter in met van alles en nog wat. Alterego Design maakt voor u een samenvatting van de stijlen van keukenbars die IN zijn!
De keukenbars

De keukenbar is een vrij recente interieurstijl, en nog veel mensen maken geen onderscheid tussen een bar en... een bar! Toch zijn er verschillen. Hier vindt u een aantal voorbeelden van de verschillende types bars die u momenteel vindt in onze huizen:


De "commerciële keukenbarstijl"

Bij Alterego gebruiken we de term "commerciële stijl" wegens de hoogte van dit type keukenbar. Een commerciële keukenbar is met een hoogte tussen 100 en 115 cm, de standaardhoogte van de bars in cafés en sommige restaurants, hoger dan uw aanrecht. Om voldoende plaats te hebben om te zitten, raden wij u aan krukken met een hoogte van 75 cm of meer te gebruiken. Denk eraan dat u tussen 20 en 30 cm nodig hebt tussen de onderkant van het blad en uw stoel om comfortabel te kunnen zitten, ongeacht het zitmeubel.


Commerciële keukenbarstijl - Alterego Design

Rode barkruk MATY

Commerciële keukenbarstijl - Alterego Design

Rode barkruk LENO


Bar type "aanrecht"

Dit type bar bevindt zich, zoals de naam al aangeeft, op hetzelfde niveau als het aanrecht van uw keuken. Een standaard aanrecht is tussen 85 en 95 cm hoog. Vanuit dezelfde logica raden we u aan om krukken te gebruiken met een hoogte van 65 cm, ook wel "snackbar"-krukken genaamd! Er bestaan ook in de hoogte regelbare krukken die altijd en overal geschikt zijn.


Keukenbar type aanrecht - Alterego Design

Verstelbare kruk LEO uit wit plexiglas

Keukenbar type aanrecht - Alterego Design

Verstelbare kruk COMET met oranje

Keukenbar type aanrecht - Alterego Design

Witte keukenkruk LENO MINIDe winnende combinaties!

Tegenwoordig, wat de indeling of de stijl van de kamer ook is, grijpt men ook vaak terug naar de goede, oude keukentafels! Combineer bar en tafel voor een functionele keuken, waar het aangenaam vertoeven is... in besloten kring of in het gezelschap van vrienden of familie!


Moderne keuken - Tafel en bar - Alterego Design

Witte verstelbare kruk COMET

Moderne keuken - Tafel en bar - Alterego Design

Verstelbare kruk NEMO uit fumé grijs plexiglas

Moderne keuken - Tafel en bar - Alterego Design

Zwarte verstelbare kruk NEMOAl het Alterego Design meubilair voor uw keuken

Ontdek al het Alterego meubilair voor de keuken! Hebt u vragen? Neem contact met ons op per telefoon, per e-mail of via uw favoriete sociale netwerken: Facebook, Twitter, Pinterest et Google +!


Welke keukenstijl verkiest u?
Delen :