Klanten naar het terras van uw zaak lokken: hoe doet u dat? - Alterego Design

Restauranthouders, caféuitbaters, hoteleigenaars, ... in dit artikel geven we jullie enkele tips om jullie terras intelligent in te richten zodat jullie omzet in de komende maanden snel en opmerkelijk zal toenemen.Alle tekenen zijn gunstig: de zomer is in het land, u hebt uw terras ingericht, u hebt de noodzakelijke veiligheidsvoorschriften genomen en toch zijn er nog veel lege plaatsen op uw terras ... In dit artikel geven we u enkele tips om uw klanten zin te geven om bij u een terrasje te komen doen.

7 TIPS OM HET TERRAS VAN UW ZAAK IN TE RICHTEN

Jessica Van Wambeke, experte voor de inrichting van professionele zaken en horecazaken, geeft u enkele voorbeelden om van uw terras een succes te maken. In dit artikel vertellen we u wat u kunt doen om het verschil te maken en u van de concurrentie te onderscheiden. Geef uw klanten een onvergetelijke ervaring zodat ze terugkomen en met hun vrienden en familie over uw zaak praten!

 • Wetgeving

  « Begin eerst met de administratieve procedures om alle vergunningen en toestemmingen voor uw terras te krijgen. Doe alles grondig om dure (en pijnlijke) boetes te vermijden », verwittigt Jessica.

  « Uw terras mag het verkeer of de voetgangers bijvoorbeeld niet hinderen. Bovendien dient u geluidswerende maatregelen te nemen zodat de omliggende bewoners geen last van geluidsoverlast hebben. Controleer ook de toegelaten openingsuren en -data. » Hygiëne is uiteraard ook erg belangrijk. Hygiënemaatregelen (mondmaskers, gelaatsschermen, ontsmettingsmiddelen, ...) kunnen een verschil maken.

  Toon aan uw klanten en buren dat u de maatregelen naleeft en dat u zorg draagt voor hun slaap en gezondheid! Vergeet niet dat een vriendelijke omgang met de omliggende bewoners van uw zaak de eerste stap is om de bewoners van uw wijk regelmatig over de vloer te krijgen (en van mond-tot-mondreclame te profiteren!).

 • Comfort

  Investeer in comfortabele, stevige en onderhoudsvriendelijke meubels. Het terrasmeubilair van uw zaak moet duurzaam zijn en vaak gebruikt kunnen worden (dat is immers wat u wil!). Het moet daarnaast eenvoudig en snel schoon te maken zijn. Zo kunt u alles in goede banen leiden en ziet uw zaak er steeds verzorgd uit.« Werk met roestvrij staal, hars, aluminium. Kies voor duurzaam meubilair. »

  « Kies voor vierkante tafels, zoals de PLANO van Alterego  », adviseert Jessica.« Die tafels zijn eenvoudig te schikken en kunt u buiten het seizoen gemakkelijk opbergen. U kunt ze snel naast elkaar plaatsen zodat u moeiteloos grotere groepen kunt ontvangen. » Naast de vorm is ook het onderstel van belang. Net zoals de tafelpoot NERO moet het onderstel stevig en stabiel zijn, zonder dat het te zwaar is, zodat uw klanten comfortabel plaats kunnen nemen.

  « Kies tot slot voor comfortabele stoelen », gaat onze experte meubelinrichting verder. Kunststof biedt vandaag heel wat mogelijkheden op het vlak van comfort en design. Bovendien is het ook erg goed bestand tegen de grillen van Moeder Natuur.« Alterego Design biedt zijn modellen in heel wat verschillende kleuren. De stoel BLOW is er het mooiste voorbeeld van. Een leuke stoel om uw terras op te vrolijken en de aandacht van voorbijgangers te trekken. »

 • Comfort - horeca terras - Alterego Design
 • Voorzieningen

  Beschermings- en scheidingselementen (palissades, windschermen, enz.) die stevig vastgemaakt zijn in de grond, bieden een efficiënte bescherming tegen de wind en stofwolken. Jessica benadrukt:« Grote parasols zijn onmisbaar voor een waardig terras. Ze geven schaduw aan uw klanten of beschermen hen tegen enkele regendruppels. Uw klanten zullen uw inspanning ongetwijfeld waarderen en niet vertrekken als de zon plots achter de wolken verdwijnt. »

  « Als u de mogelijkheden hebt, kunt u ook verwarmingslampen met infraroodlicht of een terrasverwarmer op gas plaatsen. Leg voor uw gasten enkele dekentjes en plaids met het geborduurde logo van uw zaak klaar. Al die inspanningen zorgen ervoor dat uw klanten op een frisse avond niet meteen naar huis hoeven te gaan en dat u meer omzet haalt. »

 • Originaliteit

  Hebben uw klanten vanuit uw zaak zicht op een mooi plein, een betoverend landschap of een historisch monument? Schik uw meubels dan zo dat u volop met deze troef kunt uitpakken. Speel de troeven van de omgeving en de nabije ligging van bezienswaardigheden uit door toeristen en nieuwsgierige voorbijgangers te lokken.

  « Een andere mogelijkheid is het inrichten van een loungeruimte, in de stijl van een viplounge. Werk met lage tafeltjes, fauteuils met een brede zitting en enkele poefjes », vertelt Jessica.« Het contrast tussen traditionele tafels en stoelen en een loungeruimte in een meer losse sfeer valt enorm in de smaak. Het bezorgt klanten een unieke ervaring en geeft hen het gevoel als echte vips behandeld te worden. Ze hebben het er erg naar hun zin en hebben vaak de neiging om meer consumpties te bestellen. »

 • Originaliteit - horeca terras - Alterego Design
 • Detail

  « Heb oog voor detail. Zorg ervoor dat uw menu duidelijk zichtbaar is op de plaats waar mensen langs uw zaak wandelen. Schrijf de dagschotels op een mooie leisteen, in verzorgde, redelijk grote en duidelijk leesbare letters. Vergeet niet dat uw vaste klanten vaak terugkomen voor uw klassiekers, de gerechten die u naam en faam hebben gegeven, maar ook voor seizoensgerechten, verrassingen en tijdelijke gerechten. Kies voor authenticiteit (en solidariteit) en werk met producten die afkomstig zijn van landbouwers en producenten uit uw regio », vertelt Jessica. Het nieuwste hippe bier, verse groenten, kwaliteitsvol vlees: prikkel de smaakpapillen van uw gasten!

  Serveer enkele borrelnootjes bij een drankje en een karaf vers water bij de gerechten. Zo laat u zien dat u veel aandacht schenkt aan gasten die vaak bij u over de vloer komen. U slaagt erin om klanten aan u te binden en het nodige volk in uw zaak te krijgen, vooral tijdens de week.

 • Detail - horeca terras - Alterego Design
 • Efficiëntie

  De kers op de taart: een toegewijd team van obers en serveersters.« Het beeld van uw hotel, restaurant of bar hangt voor een groot deel af van uw personeel. » Zorg ervoor dat uw medewerkers steeds een schone en gepaste outfit dragen. Hun outfit dient bovendien comfortabel en praktisch te zijn om hun taken te vereenvoudigen. Zorg er ook voor dat ze goed beseffen hoe belangrijk proactiviteit en efficiëntie in de horecasector zijn. Een snelle service en de beschikbaarheid van het personeel kunnen een grote invloed hebben op het totaalbedrag van een rekening.

  Neem de tijd om uw medewerkers te kiezen en geef hen de nodige opleiding. Neem vervolgens elke ochtend, of wanneer het nodig is, enkele minuten de tijd om enkele zaken te bespreken, zoals de nieuwigheden op het menu, om de outfits en het materiaal te controleren, de hygiënevoorschriften te herhalen ... en de positieve dingen te benadrukken. Efficiëntie en productiviteit gaan hand in hand.

 • Esthetiek

  Onthoud dat de sfeer van uw terras nog steeds het beste verkoopargument is. Geef occasionele voorbijgangers zin om op uw terras van een fris biertje te komen genieten en geef drukke zakenmensen de mogelijkheid om snel een hapje te eten in een aangename omgeving met eenvoudige en snel te bereiden gerechten. De klant moet begrijpen welk concept uw zaak nastreeft.

  « Tot slot », besluit Jessica,« mag u de kracht van sociale media niet onderschatten. Zorg ervoor dat uw zaak er piekfijn uitziet zodat klanten graag een foto nemen!  » Trendy servies, kleurrijke cocktails, een fleurig terras, zorgvuldig gedresseerde borden, design onderleggers, lampionnen als de avond valt ... Zorg voor een leuk extraatje dat uw gasten graag met hun vrienden en familie willen delen! Uw zaak moet in het geheugen van uw klanten blijven hangen.

 • Esthetiek - horeca terras - Alterego Design

HULP NODIG VOOR HET TERRAS VAN UW RESTAURANT?

Alterego Design is een betrouwbare partner voor horecazaken. We helpen u met advies, meubilair en diensten om van uw terras een unieke plek te maken. Een analyse van uw project, professioneel advies, een duidelijke en snelle offerte op maat, plaatsing ter plaatse op aanvraag, ... We denken aan u en kunnen zelfs voor u denken! Neem hier contact met ons op om uw project te bespreken.

WE WENSEN U EEN GESLAAGD HOOGSEIZOEN!