Hoe kiest u uw bureaumeubelen? - Alterego Design

Of u nu een particulier of een professional bent, we hebben allemaal nood aan een werkruimte in huis. Maar u moet goed nadenken over de keuze van het bureau en/of de bureaustoel die het beste in uw interieur past. Want u zult er waarschijnlijk veel tijd doorbrengen. Alterego Design biedt u advies om de keuze te maken die het best aan uw behoeften beantwoordt.1) Het blad van uw bureau

Het blad van uw bureau - Alterego Design

Recht bureau

We raden u aan om voor een recht bureau te kiezen wanneer u van plan bent het enkel ter ondersteuning te gebruiken. Bijvoorbeeld in de kamer van een tiener/kind of indien u niet over een aparte ruimte beschikt, in een salon om uw computer op te stellen, enz. Want rechte bureaus hebben door hun vorm logischerwijs een kleiner werkoppervlak. U plaatst er daarom bij voorkeur alleen uw noodzakelijke spullen op. Vermijd printers of opbergbakken! Anderzijds is een recht bureau compacter dan een hoekbureau, waardoor u veel ruimte bespaart.


Hoekbureau

Maar als professional hebt u zonder twijfel een hoekbureau nodig! Een hoekbureau is groot genoeg om er uw pc, printer, ringmappen, bureaulamp, ... enz. op te plaatsen zodat u alles binnen handbereik hebt. En er is plaats genoeg! Bovendien kunt u kiezen op welk deel van het bureau u wilt werken.
2) Kleuren en materialen

Bij Alterego geven we de voorkeur aan eenvoudige kleuren voor dit soort meubilair. Een bureau is voor alles een werkmeubel. We zijn voorstander van een elegant, eenvoudig ontwerp en heldere, matte kleuren die de concentratie in een studie-omgeving bevorderen!


Wat het materiaal betreft, kunt u kiezen tussen hout en glas. Het eerste is gewoonlijk gemakkelijker te onderhouden. Sporen van vuil zijn immers sneller zichtbaar op glas (of glanzend hout). Nochtans volstaat een vod om alles snel schoonmaken! Hout is ook sterker, maar bij Alterego gebruiken we gehard glas om het oppervlak te verstevigen.3) Ladeblok

Ladeblok KOLA - Alterego Design

Moderne bureaus hebben tegenwoordig geen lades meer. Met een ladeblok kunt u (extra) opbergruimte creëren. Ze zijn klein en kunnen aan de beschikbare ruimte worden aangepast. U kunt het ladeblok naast of onder het bureau plaatsen, of gewoon in de kamer als extra opbergruimte!
4) Bureaustoel

Ook over dit bureaumeubel moet u goed nadenken vooraleer u het koopt. Probeer een goed evenwicht te vinden tussen de prijs en het comfort van uw design bureaustoel, en kies in functie van uw behoeften!


Ergonomische bureaustoel

Hoewel ze duurder zijn, bieden ergonomische bureaustoelen meer comfort dankzij de vele instelmogelijkheden (zie afbeelding). Met deze stoelen kunt u ontspannen zitten waardoor u langer kunt werken. We raden professionals daarom altijd aan om voor dit type bureaustoel te kiezen.

Ergonomische bureaustoelen - Alterego Design

Gewone bureaustoel

Gewone bureaustoelen hebben minder instelmogelijkheden maar zijn daarom niet oncomfortabel! Ze zijn wel minder comfortabel in die zin dat ze geen regelbare armleuningen, hoofdsteun of lendensteun hebben en ze hebben ook geen wieltjes. Maar ze zijn zeker geschikt om een paar uur te werken (van 1 tot 3 uur per dag). Bovendien zijn ze ook minder duur. De gewone bureaustoelen zijn dus meer geschikt voor particulieren die geen uren aan hun bureau hoeven te zitten om te werken!

Gewone bureaustoel - Alterego Design5) Bureautips

De volgende tips hebben geen betrekking op het meubilair zelf maar kunnen u helpen bij uw keuze!
Allereerst, is een kantoor de dag van vandaag synoniem voor computer! Hou dus rekening met kabels en met de plek waar uw bureau zal worden geplaatst. U moet voldoende stopcontacten hebben en ruimte voor de kabels. Ze mogen niet zichtbaar zijn, maar u moet er wel bij kunnen. Een open, metalen onderstel vergemakkelijkt de toegang en blijft smaakvol!
Ten slotte, voor een goede werkhouding zit u best niet te veel voorover gebogen en er moet een afstand van ongeveer 25 cm tussen de stoel en het bureaublad zijn.
Nu bent u klaar om aan het werk te gaan!
Er rest alleen nog ... !
Alterego helpt u bij de keuze van uw bureaumeubelen

U vindt alle meubelen voor uw thuiskantoor op onze website! Bovendien staat het team van Alterego tot uw beschikking in de winkel, aan de telefoon, per e-mail en op uw favoriete sociale netwerken: Facebook, Twitter et Google +
Delen :


EN NU AAN U DE KEUZE !

Hoekbureau - Alterego Design Rechte bureau - Alterego Design Ladeblok - Alterego Design Design bureaustoel - Alterego Design

Materieel

Bureau uit hout - Alterego Bureau uit glas - Alterego
Bureaustoel uit imitatieleder - Alterego Bureaustoel uit textiel - Alterego

Kleuren van uw bureau

Witte bureau - Alterego Bruine bureau - Alterego Grijze bureau - Alterego Zwatre bureau - Alterego Doorzichtige bureau - Alterego

Kleuren van uw bureaustoel

Witte bureaustoel - Alterego Grijze bureaustoel - Alterego Mosterdkleurige bureaustoel - Alterego Zwarte bureaustoel - Alterego Rode bureaustoel - Alterego

Woordenlijst

Sommige termen lijken u onbegrijpelijk ?

Aarzel niet om u in onze woordenlijst van designmeubelen te begeven ,u vind er alle woorden en technische termen die onze producten beschrijven !

Al Alterego Design koopwijzers