Hoe kiest u een design lamp?

Hanglampen, staanlampen of tafellampen: in elk huis zijn er veel verschillende lampen met veel verschillende functies! Alterego Design helpt u de juiste lamp kiezen afhankelijk van de kamer die u wilt inrichten om uw interieur optimaal te verlichten. Volg de gids!

1) Design lampen

Laten we bij het gemakkelijkste beginnen: de belangrijkste functie van een hanglamp is vanzelfsprekend de kamer verlichten. Een hanglamp is in de eerste plaats functioneel, maar kan ook heel decoratief zijn. Zo zijn er kroonluchters voor ieders smaak en voor ieders budget! We raden u gewoon aan om een lamp te kiezen afhankelijk van de kamer. Geef de voorkeur aan een design hanglamp met een warm licht voor de woonkamer of de slaapkamers. Kies echter voor een hanglamp met een fel licht voor leefkamers zoals de keuken of de eetkamer, zodat er voldoende licht is voor uw dagelijkse activiteiten. U kunt ook verschillende hanglampen gebruiken die laag genoeg hangen voor een plaatselijke verlichting.

Voordeel van deze lampen:

  • Verlichten de kamer in haar geheel.

Nadeel van deze lampen:

  • Kunnen voor bepaalde dagelijkse activiteiten soms niet voldoende licht geven

Design hanglampen en lusters - Alterego

2) Design staanlampen

Het decoratie-element bij uitstek! Staanlampen dienen echter niet alleen om het interieur te verfraaien. Een design staanlamp is perfect om uw interieur een bepaalde sfeer te geven, vooral in kamers waar een warm licht is aangewezen, zoals de woonkamer of de slaapkamer. Ze zijn ideaal om een gedempt licht te verspreiden om tijdens uw avonden op de zitbank zonder weerkaatsingen televisie te kijken!

Voordeel van deze lampen:

  • Zijn gemakkelijk te verplaatsen

Nadeel van deze lampen:

  • Nemen plaats in
Design staanlampen - Alterego

3) Boogvormige lampen

Dit aparte assortiment staande lampen heeft dezelfde voor- en nadelen als een normale staanlamp! In zekere onderscheiden deze producten zich door hun boogvormige structuur. Dit soort lampen is momenteel erg in de mode. Ze hebben een bijzonder design en een elegantie die uw interieur zal doen schitteren! Door hun kromme vorm kunt u de boogvormige lampen bovendien gebruiken om een specifiek punt van de kamer te verlichten. Zonder een hanglamp te verplaatsen kan het grootste model ook de hele kamer vrij goed verlichten!

Voordeel van deze lampen:

  • Heel trendy

Nadeel van deze lampen:

  • Vrij zwaar door het voetstuk dat ze recht houdt
Design booglampen - Alterego

4) Design tafellampen

Het gaat hier in de meeste gevallen om lampen die op het vlak van verlichting als een soort "reservewiel" dienen. De tafellampen worden in het algemeen gebruikt wanneer het bestaande licht onvoldoende is, of het nu gaat om natuurlijk licht of het licht van een van de andere lampen waarover we het hierboven hebben gehad. Dit soort lampen treffen we regelmatig aan in de slaapkamer of in het bureau bijvoorbeeld, om voldoende licht te garanderen zonder u te verblinden. Maar ze zijn tegenwoordig ook een erg gewild decoratieobject. Dit object, dat oorspronkelijk was bedoeld om een gericht licht te bieden, heeft zijn weg gevonden en is een licht geworden dat sfeer brengt in het hele huis!

Voordeel van deze lampen:

  • Draagbaar

Nadeel van deze lampen:

  • Zwakke verspreiding van licht
SLampes à poser design - Alterego

5) Interieurtips

Pas de verlichting aan afhankelijk van de kamer! Denk allereerst aan de verlichting in haar geheel om de kamer te verlichten, maar denk ook aan specifieke lichtbronnen voor plaatsen als de keuken, om bijvoorbeeld het werkblad op een correcte manier te verlichten. Bovendien kan de verlichting uw meubilair of een bepaald interieurelement tot zijn recht laten komen. Aarzel dus niet om verschillende lampen in de woonkamer te plaatsen om de aandacht te vestigen op de details die u kiest!

Dit is het moment om uw leven te verlichten!

Alterego helpt u bij de keuze van uw design lamp

Alterego stelt u zijn groot assortiment design verlichting voor op zijn 100% beveiligde website. Neem contact met ons op per mail, telefoon of via uw favoriete sociale netwerken voor meer inlichtingen! Tot slot staat ook een team adviseurs tot uw beschikking in onze verschillende meubelwinkels. Particulieren of professionals, u krijgt SNEL EN GRATIS een offerte.

Delen :

EN NU AAN U DE KEUZE !

Booglamp - Alterego Design Tafellamp - Alterego Design Design hanglamp en luster - Alterego Design Design staanlamp - Alterego Design

Materieel

Lamp uit staal - Alterego
Lamp uit stof - Alterego Lamp uit glas - Alterego Lamp uit kunststof - Alterego

Kleuren

Witte lamp - Alterego Copper lamp - Alterego Grijze lamp - Alterego Veelkleurige lamp - Alterego
Zwarte lamp - Alterego Oranje lamp - Alterego Rode lamp - Alterego Doorzichtige lamp - Alterego

Woordenlijst

Sommige termen lijken u onbegrijpelijk?

Aarzel niet om u in onze woordenlijst van designmeubelen te begeven ,u vind er alle woorden en technische termen die onze producten beschrijven!

Al Alterego Design koopwijzers