Koopwijzer voor design kruk - Alterego Design

Hoog, laag, verstelbaar, zwart, rood, ... Krukken zijn er in allerlei soorten, maten en kleuren. Alterego specialiseert zich in design krukken maar ook hier kunt u kiezen uit een gevarieerd scala aan modellen. Bovendien is een keukenkruk niet per se geschikt voor een woonkamer of handelszaak! Wij helpen u kiezen. Bij de aankoop van een kruk moet u met 3 belangrijke zaken rekening houden.

1. Stijl van de kruk

Om te beginnen, raden wij u aan om uw kruk te kiezen in functie van de kamer waar ze zal worden gebruikt. U kiest het best een kruk die bij het thema van uw interieur past.

De kleur van de kruk

De kleur verandert enorm de stijl van de kruk en er zijn een aantal opties waaruit u kunt kiezen. U kunt dezelfde kleur als uw aanrecht kiezen, of dezelfde kleur als uw meubelen, of u kunt opteren voor een kleur die sterk contrasteert met uw interieur. Bij Alterego Design hebt u de keuze!

Kies goed de kleur van uw kruk - Alterego Design koopwijzer

Het materiaal van de kruk

De keuze van het materiaal van uw kruk hangt af van de sfeer van uw kamer. In een eikenhouten keuken past beter een traditionele, houten kruk. In een moderne keuken daarentegen past beter een kruk die met geborsteld staal is afgewerkt.

We hebben een grote keuze aan modellen voor elk interieur. De rode barkruk COMET bijvoorbeeld past beter in een zeer moderne keuken, terwijl het model EKTOR, met zijn gewatteerde zitting in grijse stof en taps toelopend ontwerp, een vleugje comfort en moderniteit brengt in een sober interieur.

2. Hoogte van de kruk

Bij uw eindbeslissing zal de hoogte van de kruk waarschijnlijk doorslaggevend zijn. Opdat uw gasten comfortabel zouden zitten, moet er altijd voldoende plaats tussen de tafel en de benen zijn. Zorg dat er een afstand van ongeveer 20 of 25 centimeter is tussen de zitting van uw kruk en de onderkant van de tafel. Rekening houdend met de standaardmaten van tafels en bars, kunnen onze design krukken als volgt worden ingedeeld.

 • Lage kruk

  Kruk met een hoogte van ongeveer 50 cm, past perfect bij standaard salontafels (die ongeveer 75 cm hoog zijn). Deze krukken worden vaak als decoratie-element gebruikt.

 • Halfhoge kruk (zithoogte +/- 65 cm)

  Een kruk van 65 cm hoog is ideaal voor een bar of een keukentafel met een hoogte van 85 tot 95 cm. ATLEREGO stelt u tal van artikelen in deze categorie voor.

 • Barkruk (zithoogte +/- 75 cm)

  Sommige bars of tafels zijn 100 tot 115 cm hoog. Om comfortabel te zitten raden we u een barkruk met een hoogte van minstens 75 cm aan.

 • Verstelbare kruk

  Als de kruk op meerdere locaties wordt gebruikt of als de hoge tafel of keukenbar geen standaardafmetingen heeft, is deze categorie perfect voor u. De krukken kunnen worden aangepast aan uw behoeften al naargelang de situaties en de gebruikers. Raadpleeg de productfiches van onze verstelbare krukken voor de minimale of maximale zithoogtes al naargelang het model.

Kies goed de hoogte van uw kruk - Alterego Design koopwijzer

3. Rugleuning van de kruk

Als we het over de rugleuning van een kruk hebben, hebben we het vanzelfsprekend over het comfort. Een lage rugleuning, zoals bij onze halfhoge kruk MAKI MINI, ondersteunt alleen de onderkant van uw rug. Als u evenveel steun in de rug wilt als bij een stoel, kies dan voor het model KWARTO. De rugleuning, essentieel voor het comfort van uw kruk. Maar ze verhoogt ontegensprekelijk de zichtbaarheid van de kruk in uw kamer. Een lage rugleuning is minder comfortabel, maar de kruk valt minder op. Aan u de keuze !

Kies goed de rugleuning van uw kruk - Alterego Design koopwijzer

Alterego helpt u bij de keuze van uw kruk

Ten slotte, als de keuze van uw kruk moeilijk is, aarzel dan niet om contact op te nemen met ons team adviseurs. Het hele team van Alterego staat tot uw beschikking in onze showrooms en op Facebook om advies te geven in functie van uw behoeften en voorkeuren.


EN NU AAN U DE KEUZE !

Kruk hoogte 65 cm - Alterego Design Barkruk hoogte van 75 cm en meer - Alterego Design Lage kruk - Alterego Design Verstelbare kruk - Alterego Design

Materieel

DESIGN KRUK : METAAL - Alterego DESIGN KRUK : DUURZAME KUNSTSTOF - Alterego DESIGN KRUK : IMITATIELEDER - Alterego DESIGN KRUK : ALUMINIUM - Alterego DESIGN KRUK : HOUT - Alterego DESIGN KRUK : TEXTIEL - Alterego

Kleuren

Design kruk : beige - ALterego Design kruk : wit - ALterego Design kruk : blauw - ALterego Design kruk : bruin - ALterego Design kruk : crème - ALterego Design kruk : fluo - ALterego Design kruk : grijs - ALterego
Design kruk : mosterd - ALterego Design kruk : zwart - ALterego Design kruk : oranje - ALterego Design kruk : roze - ALterego Design kruk : rood - ALterego Design kruk : doorzichtig - ALterego Design kruk : groen - ALterego

Woordenlijst

Sommige termen lijken u onbegrijpelijk ?

Aarzel niet om u in onze woordenlijst van designmeubelen te begeven ,u vind er alle woorden en technische termen die onze producten beschrijven !

Al Alterego Design koopwijzers