Koopwijzer - Designstoel - Alterego Design

Bij het kiezen van een tafel is het belangrijk dat u de eigenschappen van uw stoelen kent en vice versa! Tafels en stoelen behoren tot de meest gebruikte meubelen in uw interieur. Alterego geeft u een aantal criteria waarmee u rekening moet houden om de juiste design stoelen te kiezen!1) De bekleding van de stoel

De bekleding van de Alterego design stoelen bestaat hoofdzakelijk uit de volgende 4 materialen :

Designstoelen uit kunststof - Alterego Design Houten designstoelen - Alterego Design

Kunststof

Hout

Polypropeen en polycarbonaat zijn 2 composieten. Vandaag de dag worden ze gebruikt voor designstoelen uit kunststof. Het zijn duurzame materialen die gemakkelijk te bewerken zijn. Ontwerpers kunnen dus hun verbeelding de vrije loop laten (de designstoelen GEO en ELIZA zijn een goed voorbeeld). Meubelen uit polypropeen en polycarbonaat zijn ook verkrijgbaar in matte en transparante tinten. Kortom, kunststof stoelen vertegenwoordigen vandaag volledig de wereld van design! Het comfort van kunststof stoelen is echter meer geschikt voor uw keuken dan voor uw woonkamer!

In tegenstelling tot kunststof brengen houten designstoelen zachtheid en warmte in uw interieur. Hout geeft zelfs aan producten met een heel design ontwerp een minder eigentijdse uitstraling, en verdient dus de voorkeur als u van een soberder interieur houdt. Bijvoorbeeld, de stoel JACK zorgt voor een drastisch klassieker effect.


Designstoelen uit imitatieleer - Alterego Design Designstoelen - Gevlochten teenwilg - Alterego Design

Imitatieleer

Gevlochten teenwilg
en Batyline gaasdoek

Over het algemeen is slechts een deel van de zitting en de rugleuning met imitatieleer bekleed. Imitatieleer krijgt om verschillende redenen de voorkeur op natuurlijk leer. Net als natuurlijk leer is het heel duurzaam. Bovendien vergt het weinig onderhoud. Toch is het ontegenzeglijk goedkoper dan echt leer. Designstoelen uit imitatieleer zoals de stoel KOOL passen perfect in een barok interieur. Een vleugje design zorgt bovendien voor een ongelooflijke charme in een retro interieur.

Deze twee materialen worden over het algemeen gebruikt voor tuinstoelen. Gevlochten teenwilg en Batyline gaasdoek zijn immers zeer goed bestand tegen temperatuurverschillen en hebben een lange levensduur. Het zijn hoogwaardige materialen voor een schappelijke prijs.
Het comfort van de stoel - Koopwijzer van designstoelen

2) Het comfort van de stoel

Een stoel maakt integraal deel uit van uw dagelijks leven. U kiest dus beter voor duurzame, comfortabele en bij voorkeur onderhoudsvriendelijke stoelen.

Toch kunnen die eigenschappen lichtjes veranderen afhankelijk van de kamer waar uw nieuwe stoelen zullen worden gebruikt. Daarmee bedoelen we dat de stoelen voor uw keuken zeker niet dezelfde zullen zijn als die voor uw eetkamer!

Hier vindt u enkele tips om een goede keuze te maken. In uw eetkamer kiest u het best voor zeer comfortabele stoelen. Het is de plaats waar u uw gasten ontvangt, u moet ze dus verwennen. Voor uw keuken kiest u beter voor stoelen uit kunststof. Die zijn zeker wat minder comfortabel, maar veel gemakkelijker te onderhouden en ze zorgen voor een vleugje extra moderniteit.

Stapelbare stoelen - Koopwijzer van designstoelen

3) Stapelbare stoelen of niet ?

Een andere vraag die u zich moet stellen wanneer u stoelen gaat kopen is: "Wie gaat de stoelen gebruiken?".

U moet bijgevolg ook rekening houden met de frequentie en het beoogde gebruik bij de keuze van het model.

Stapelbare stoelen zijn een goed idee als u ze wilt of moet opslaan. Bijvoorbeeld als de ruimte van uw kamers beperkt is. Of bijvoorbeeld als u als restauranthouder een minimum aantal extra stoelen voor uw klanten moet opslaan. Voor dit soort problemen zijn stapelbare stoelen vanzelfsprekend de beste oplossing. Ze besparen ruimte in uw berging zodat u er ook andere objecten kunt opbergen.

4) Binnenstoel / buitenstoel

Met de opkomst van design verschenen er nieuwe materialen! Zo zijn er tegenwoordig design stoelen die zowel voor binnen als voor buiten kunnen worden gebruikt. Meer bepaald kunststof stoelen zijn dubbel bruikbaar. Ze kunnen even goed binnen als buiten worden gebruikt. Anderzijds raadt Alterego Design u aan om stoelen uit imitatieleer alleen binnen te gebruiken. En stoelen uit gevlochten teenwilg alleen buiten.
Alterego helpt u bij de keuze van uw design stoel

We staan tot uw beschikking in onze showrooms van Alleur, Brussel en West-Parijs met advies. U vindt het hele Alterego-team ook op Facebook om al uw vragen te beantwoorden.


Twijfelt u ook over de keuze van uw tafel? Maakt u zich geen zorgen.
Alterego biedt u een koopwijzer om een goede keuze te maken bij de aankoop van uw design tafel.
Delen :


EN NU AAN U DE KEUZE !

Eenvoudige stoel - Alterego Design Stoel met armleuningen - Alterego Design Chaise longue design - Alterego Design

Materieel

Metaal designstoelen - Alterego kunststof designstoelen - Alterego Imitatieleder designstoelen - Alterego Textiel designstoelen - Alterego Houten designstoelen - Alterego

Kleuren

Design stoel : amber - Alterego Design stoel : beige - Alterego Design stoel : wit - Alterego Design stoel : blauw - Alterego Design stoel : bruin - Alterego Design stoel : grijs - Alterego Design stoel : zwart - Alterego
Design stoel : oranje - Alterego Design stoel : roze - Alterego Design stoel : rood - Alterego Design stoel : doorzichtig - Alterego Design stoel : groen - Alterego Design stoel : paars - Alterego

Woordenlijst

Sommige termen lijken u onbegrijpelijk ?

Aarzel niet om u in onze woordenlijst van designmeubelen te begeven ,u vind er alle woorden en technische termen die onze producten beschrijven !

Al Alterego Design koopwijzers