De kantoren - Alterego Design

Het is niet vanzelfsprekend om thuis een werkruimte te voorzien. Er zijn veel zaken die u kunnen afleiden. Alterego geeft u enkele tips die van uw kantoor een professionele omgeving zullen maken, die bevorderlijk is voor uw concentratie.

Hoe moet u thuis uw kantoor inrichten?

U kunt overal in huis een kantoor inrichten. Maar voor een intensief en professioneel gebruik raden wij u toch aan een specifieke ruimte te voorzien, een plek waar rust heerst, ver weg van alles wat u in uw "Sweet Home" zou kunnen afleiden.

Waar moet u het bureau plaatsen?

Zodra u de ruimte hebt gekozen, moet u beslissen waar u het bureau gaat plaatsen. Een van de voornaamste elementen voor goede werkomstandigheden thuis is aangepaste verlichting. Overweeg in eerste instantie om uw bureau bij een raam te plaatsen. Natuurlijk licht is van essentieel belang voor uw concentratie. Vermijd te werken in een ruimte die hermetisch is afgesloten, zoals een ondergrondse ruimte bijvoorbeeld. Ideaal is uw bureau zo te plaatsen dat het raam zich aan uw linker- of rechterkant bevindt, naargelang u links- of rechtshandig bent. Zo krijgt u voldoende licht en wordt u niet gehinderd door uw schaduw.

Richt uw werkruimte op de juiste manier in

Om te vermijden dat al uw materiaal verspreid ligt, kiest u best een bureau dat groot genoeg is. Hoekbureaus zijn dankzij het ruime werkoppervlak waarschijnlijk het meest geschikt om uw computer, printer, tijdschriften, lamp, enz. op te plaatsen. Kies vervolgens een bureaustoel die u het noodzakelijke comfort verschaft naargelang van het aantal gebruiksuren. Raadpleeg onze koopwijzer om correct uw behoeften te bepalen op het gebied van bureaustoelen. Vergeet ten slotte ook niet de opbergruimte. Laden, kasten, ladeblokken, ... Ze zijn onmisbaar om al uw documenten binnen handbereik te houden.

Een werkruimte die bevorderlijk is voor uw concentratie

Voor optimale werkomstandigheden moet de ruimte ten slotte zo zijn ingericht dat ze bevorderlijk is voor uw concentratie. We hebben het al gehad over het belang van natuurlijk licht, maar ook de decoratie van de muren is belangrijk. Bijvoorbeeld, lichte kleuren zijn goed voor de concentratie. Gele tinten verhogen uw concentratie en stimuleren uw creativiteit. Blauw of groen zorgen voor ontspanning en troost. Felle kleuren, zoals rood bijvoorbeeld, hebben daarentegen de neiging u op te winden en verminderen dus uw concentratie.

Delen :