Twijfelt u nog om voor een nieuwe woning te kiezen?

Alterego is al tien jaar lang een betrouwbare partner voor iedereen die voor zijn interieur op zoek is naar unieke en design decoratie. De interieurzaak stelt zijn advies en keuzes eveneens ter beschikking van Batico, ontwerper van sleutel-op-de-deurprojecten in de provincie Luik. Een kennismaking met twee specialisten die het leven mooier maken: Stéphane Corman, lid van het marketingteam van Batico en Pietro Provenzani, voor Alterego Design.

Alterego Design en Batico: unieke sleutel-op-de-deurprojecten

Kiezen voor een nieuwe woning is vaak een combinatie van een weloverwogen beslissing en een keuze van het hart», vat Stéphane Corman samen. Ofwel heeft iemand een duidelijk idee van zijn droomwoning ofwel is hij er net naar op zoek! Het merendeel van onze kopers is tussen 30 en 40 jaar oud en wil investeren in mooi en afgewerkt vastgoed, zonder onaangename verrassingen.

En om mensen 'groots' te laten dromen, tovert Alterego Design de modelhuizen om in moderne en gezellige leefruimtes, van de slaapkamer tot het salon, langs de keuken en het bureau!

Een nieuwe woning te kiezen - Foto 1 - Alterego Design & Batico Een nieuwe woning te kiezen - Foto 2 - Alterego Design & Batico

Op zoek naar een idee en een bouwgrond

Een idee volstaat echter niet: het budget moet nauwkeurig en binnen de regels opgesteld worden en nadien moet er naar een bouwgrond voor de woning gezocht worden. De mooiste bouwgrond ter wereld is niets waard als ze ver van alle faciliteiten ligt», vertelt Stéphane Corman. Daarnaast zijn factoren zoals de ligging, de omgeving (bouwgrond in de bossen, op het platteland of in een ontwikkeld dorp) en de afstand tot de werkplaats ontzettend belangrijke factoren waar voor de aankoop veel aandacht aan besteed moet worden.  De prijs kan ook in dit stadium voor onaangename verrassingen zorgen. Als de grond bijvoorbeeld te vochtig is, dient deze eerst droog gemaakt te worden waardoor de kosten zullen stijgen.

In deze fase is er enkel nog maar een plan van uw woning. Om verder te gaan, dient u een beroep te doen op een bekwame architect die uw droomproject op papier zal zitten ... en de noodzakelijke stappen zal ondernemen om een stedenbouwkundige vergunning te krijgen. Termijn: 30 tot 115 dagen, naargelang de gemeente en het project. De volgende stap? Het bouwen van uw nieuwe droomhuis kan eindelijk beginnen! Eerst de ruwbouw, dan de techniek en de afwerking.

Uitzetten, grondwerken, drainage, funderingen, sanering, onderbouw: tal van stappen, die cruciaal zijn voor de toekomst van uw woning, en nodig zijn voor de muren gemetseld kunnen worden! Uw woning krijgt verder vorm met de inschakeling van verschillende vakmannen. Zo wordt er iemand ingeschakeld voor de skeletbouw, het dak en de isolatie, terwijl andere vakmannen zich ontfermen over de deuren, de ramen en de isolatie van de binnenmuren. De ruwbouw is nu klaar! Sommige mensen willen zich graag zelf bezighouden met de afwerkingen. Anderen schakelen dan weer liever een professional in», vertelt Stéphane Corman.

Maak van uw nieuwe woning een knus coconnetje

Elektriciteit, ventilatie, sanitair, loodgieterij, verwarming ... Uw woning moet nu klaargemaakt worden om erin te wonen! De keuze voor elk van die elementen heeft een invloed op de totale prijs van de woning», vertelt Stéphane Coman. Vergeet ook niet dat ze een impact op uw energieverbruik hebben en dus ook op uw factuur zolang u in de woning blijft wonen. Kies hier dus niet voor de goedkoopste maar de beste oplossing!

Daarnaast zijn er de scheidingswanden en de plafonds voor de verschillende ruimtes van uw woning om bepaalde technische elementen te verbergen en om de oppervlakken klaar te maken voor de afwerkingen.

De afwerkingen? Laten we daar even op ingaan! We hebben het dan over de vloerbekleding, te kiezen in functie van het gebruik van de ruimte (badkamer, woonkamer, enz.) en de muurbekleding, het binnenschrijnwerk (plinten, deuren, bekistingen, enz.), de binnenverlichting, de uitgeruste keuken en zelfs de buiteninrichting: het reinigen van het terrein, het nivelleren en afgraven van het grond, de bouw van een terras, de beplanting, het inzaaien van gras ...

Er zijn dus heel wat verschillende stappen in het bouwproces van een woning en voor elke stap is er een bepaalde vakkennis nodig. Bepaalde stappen (bodemstudie, opmaken van plannen, enz.) dienen door vakmensen uitgevoerd worden, terwijl de latere bewoner enkele andere stappen voor zijn rekening kan nemen, als hij bereid is om tijd te maken en de handen uit de mouwen wil steken.

Instapklare woningen

Bij Batico hebben we beslist om enkel sleutel-op-de-deurprojecten aan te bieden. We ontwikkelen, maken en verkopen onze projecten in een volledig afgewerkte staat. De kopers moeten enkel nog maar nadenken over de kleur van de muren, glimlacht Stéphane Corman. Onze klanten waarderen het dat ze meteen hun intrek kunnen nemen in een nieuwe, afgewerkte woning, zonder dat ze zich over de administratieve rompslomp moeten bekommeren, zonder dat ze de verschillende vakmensen moeten aansturen en zonder dat ze in het stof en tijdens de werken moeten leven met jonge kinderen! Ze voelen zich snel thuis in een mooie, functionele en onberispelijk afgewerkte woning die volledig aan hun wensen voldoet.

Toch is het niet altijd eenvoudig om op basis van plannen of de ruwbouw te bepalen hoe een afgewerkte slaapkamer eruit zal zien of als er in de eetkamer wel degelijk plaats zal zijn voor de tafel van oma. Hoe kan iemand zeker zijn van de juiste keuze, vooral op het vlak van ruimte en licht? We hebben ervoor gekozen om te werken met modelwoningen die door een andere Luikse expert ingericht zijn. Dankzij Alterego Design krijgen deze anonieme woningen, die toekomstige kopers kunnen bezoeken, meteen de nodige elegantie. Omdat Alterego een ruime keuze aan meubels voor alle ruimtes van de woning heeft, wordt het voor iemand eenvoudig om zich voor te stellen hoe de zetel tegen de muur van het salon staat! Een design eetkamer biedt nieuwe perspectieven, de Amerikaanse keuken wordt gezellig en modern dankzij krukjes en hanglampen! De toekomstige kopers van een sleutel-op-de-deurwoning van Batico kunnen zich helemaal voorstellen hoe ze later in hun woning zullen wonen! » 

Een nieuwe woning te kiezen - Foto 3 - Alterego Design & Batico

Inspirerende meubels

Bij Alterego Design doen we meer dan meubels verkopen. We willen mensen inspireren en advies geven over de meubels die bij hen passen», vertelt Pietro Provenzani, SEO & Community manager bij Alterego Design.

Alterego Design kan moeiteloos de rol van interieurarchitect op zich nemen. Het gebeurt dat we onze klanten begeleiden voor een volledige inrichting, op basis van plannen voor elke ruimte. Niets maakt ons gelukkiger dan onze bijdrage leveren aan een huis waarin de bewoners zich gelukkig voelen.

Pietro vertelt verder: We maken er een erezaak van om de laatste trends te volgen om trendy interieurs te creëren, naargelang de wensen van onze klanten. Onze adviseurs zijn gespecialiseerd in het inrichten van ruimtes. Ze luisteren, stellen voor en perfectioneren. Niets minder.

Een nieuwe woning te kiezen - Foto 4 - Alterego Design & Batico Een nieuwe woning te kiezen - Foto 5 - Alterego Design & Batico Een nieuwe woning te kiezen - Foto 6 - Alterego Design & Batico

Een geoliede tandem

In het kader van de samenwerking met Batico ontwerpt Alterego Design gezellige en moderne interieurs die bij de toekomstige kopers in de smaak vallen. De inrichtingsspecialist houdt rekening met de omgeving waar de nieuwe woning gebouwd wordt (een woonwijk, het platteland, de stad) en het doelpubliek (jonge gezinnen, een koppel senioren, een woning met geïntegreerd kantoor, enz.).

Op basis van de uitgebreide productcatalogus van het merk komen de interieurs vervolgens tot leven. Maar ook de buiteninrichting wordt niet vergeten: Alterego Design heeft een uitgebreid gamma tuinmeubelen en speelt met licht, terugkerende kleuren en het accentueren van edele materialen. De rode draad: functioneel, gezellig en persoonlijk!

Het enige wat toekomstige kopers moeten doen, is een kijkje nemen tussen de sleutel-op-de-deurprojecten van Batico om misschien wel dé woning van hun dromen te vinden ...