Wat doet u met restjes behangpapier, verf en hout? - Alterego Design

Wilt u een ruimte in uw woning herinrichten maar is uw budget beperkt? Of wilt u een meubel van uw grootouders of achtertante heel graag behouden? Komt dat even goed uit! In dit artikel geeft Alterego Design u een heleboel slimme tips over hoe u de restjes in uw verfpotten, een paar overtollige planken hout en uw behangresten kunt hergebruiken ... Handig om uw interieur smaakvol een persoonlijk tintje te geven. Voor één keer is het niet Jessica maar Pierre, de manager van onze winkel in XXX, die zijn beste ideeën met ons deelt.

Behangpapier

Behangpapier is erg populair omdat het makkelijk aan te brengen is en je er speelse effecten mee kunt creëren. Hebt u thuis geen oude rollen behangpapier? Vraag dan gerust eens aan familie of vrienden of ze nog wat over hebben. Vaak zullen ze erg blij zijn om de restjes kwijt te geraken en misschien zijn ze zelfs een beetje jaloers op de veranderingen die u gaat realiseren. Kan gebeuren! U kunt ook gewoon naar de winkel gaan en een specifieke selectie voor uw producten samenstellen. Met twee meter behangpapier kunt u al een volledig nieuw salontafeltje maken. Interessant toch, niet?

Pierre zegt: "Behangpapier is erg makkelijk aan te brengen en geeft u de mogelijkheid om kleine beschadigingen in het oppervlak weg te werken en tegelijk met kleuren, patronen en zelfs texturen te spelen. Behangpapier is overigens een stuk sneller droog dan verf en de benodigde materialen om het aan te brengen zijn vrij goedkoop. Het is nog steeds erg modieus en voelt zich in elk interieur helemaal thuis."

Pierre gaat voort: "U kunt beginnen met een eenvoudig project om de kneepjes van het vak te leren. Een houten ladekast kunt u bijvoorbeeld opfleuren door de binnenste vlakken of ladebodems te bekleden met een kleurrijk papier met een dicht patroon. Zo krijgt u een leuke verrassing als u een lade opent, zonder dat u er in de ruimte een kleurboek van maakt." Het is ook een uitstekende manier om de techniek wat onder de knie te krijgen, voordat u aan grotere projecten begint.

"Om een oude servieskast of een houten boekenkast nieuw leven in te blazen, kiest u best voor een bloemenbehang voor een romantisch en natuurlijk effect, wit en goud met geometrische motieven voor een vintage en elegant resultaat of plantafbeeldingen voor een exotische sfeer. Door de binnenkant van de kast te bedekken, voegt u een vleugje originaliteit toe zonder al te opzichtig te zijn." Maak vervolgens het plaatje compleet met onze NIGRI tafellamp in wit marmer of koperkleurig metaal om uw nieuwe creatie tot leven te brengen.

U zou het behangpapier ook iets verderop in de kamer kunnen laten terugkomen. Zo kunt u kleine stukjes behang inlijsten, zoals een foto in een kader, en een unieke muurcompositie creëren.

Pierre gaat voort: "Het is een superleuk idee om een salontafel of bijzettafeltje te bekleden om mogelijke schade te verbergen en het een tweede leven te geven. Kies voor zeer kleurrijk papier voor een tafel waarop uw kleine helden knutselen of ga voor meer design in uw woonkamer door uw oude tafel perfect af te stemmen op uw nieuwe design zitbank . Vervolgens brengt u gewoon een laagje vernis aan om uw creatie te beschermen tegen plakkerige handjes en vlekken van maaltijden. Voor een nog chiquer effect, langdurige bescherming en eenvoudig onderhoud kunt u ook een plaat van gehard glas op het blad aanbrengen."

Verf

"Er bestaan enkele leuke ideeën om met restjes verf te decoreren", vertelt Pierre. Het enige wat u hoeft te doen is enkele witte schilderdoeken te halen, een laken op de grond te leggen en u te laten gaan.

"We hebben allemaal nog wel ergens een pot met wat witte primer staan. Door er met een spatel of een oude kam over te gaan, krijgt u een origineel en strak textuureffect. Dit is een leuk idee om in een modern en gezellig salon een mooi materiaalcontrast met ons salontapijt LOUIX te creëren." Zoals u ziet, hebben we het tot nu vrij simpel gehouden. Nu is het tijd om een versnelling hoger te schakelen.

"Nog steeds met deze basisverf en een tweede, ditmaal felgekleurde, verf kunt u ook een mooi kleurverloop creëren, zoals in een mistig landschap. Dat doet u door opeenvolgende lijnen aan te brengen. Breng eerst een laag in de kleur van uw keuze aan. Werk vervolgens met andere lagen die u steeds meer verdunt door een witte kleur te gebruiken." Laat uw creativiteit gerust stromen! Vol trots zult u aan uw vrienden en familie kunnen vertellen dat dit nieuwe internationale talent niemand minder is dan ... uzelf!

"In een industrieel ingericht interieur", aldus Pierre, "kan het leuk zijn om met metallic en koperkleurige tinten te werken. Breng op een schilderdoek een gelijkmatige laag verf naar keuze aan. Voeg dan ruwweg wat metallic verf toe met een brede kwast. Dezelfde techniek kunt u ook toepassen in een meer vintage interieur als u een goudkleurige tint gebruikt." U gaat zeker geen revolutie op de kunstmarkt ontketenen, maar u hebt wel een uniek stuk voor een ontzettend lage prijs gemaakt. Het effect met onze supertrendy hanglamp RAINY of PENDUL is gewoon perfect!

In een kinderkamer of een vrolijk interieur kunt ook aan de slag gaan met plakband . Leef u uit met het maken van geometrische vormen met een rol plakband en speel met felle en levendige kleuren. Vraag eventueel uw vrienden en familie om in hun garages te zoeken naar oude verfpotten. U zou verrast kunnen worden. En zelf ook weleens kunnen verrassen! Maak uw meesterwerk wel niet voor de verbaasde ogen van uw kind ... Voordat u het weet is uw hele huis een kunstwerk geworden!

De grootste creatieve geesten zullen zeker verschillende van deze technieken durven combineren om originele en persoonlijke creaties te maken.

Hout

Als u ooit een vloer gelegd hebt, weet u dat u altijd met planken blijft zitten. Soms veel en soms gewoon te veel! Wat doe je met al die planken? Pierre heeft enkele leuke tips.

"Met de overgebleven planken kunt u een klein muurtje in lambrisering maken. In het toilet , in een slaapkamer, in een hoek van de woonkamer ... Als u tegels met houteffect in uw woonkamer hebt gelegd, iets wat momenteel erg in de mode is, kunt u die zelfs in de badkamer hergebruiken." U creëert op die manier meteen een warm en gezellig cottage-effect.

"Ik vind niets opnieuw uit," zegt Pierre bescheiden, "maar overgebleven planken worden ook vaak hergebruikt om hoofdborden te maken. En terecht, het eindresultaat is echt prachtig. Voeg een STOLY of SOKLE bijzettafeltje toe voor een 100% natuurlijke uitstraling, of een BONUS tafeltje in zwart metaal om voor een mooi materiaalcontrast te zorgen."

Een andere decoratietip die momenteel erg in de mode is: vlechtwerk . Om een oude houten ladekast wat vrolijker en lichter te maken, holt u het midden van de deuren of laden uit en niet u het vlechtwerk aan de binnenkant vast. Met een laagje verf of vernis kunt u de zichtbare houten delen bedekken. Verwissel ten slotte de handvatten, indien nodig, en kies voor licht hout of leren riemen. Dit natuurlijke vlechtwerk past goed bij koloniale, tropische, Scandinavische, zen en vintage interieurstijlen. Het is een echte allrounder. "Combineer met onze BOCADIA barkrukken van rotan in de keuken, een ASPIRINA hanglamp van natuurlijk bamboe in de slaapkamer, of een PLOUM hangstoel in de woonkamer of de veranda", besluit Pierre. Voeg een paar rietpluimen in een grote vaas toe en werk met witte katoenen lakens/gordijnen/dekens om een rustgevende en aangename sfeer te creëren.

Nu weet u hoe u uw woning met restjes behang, verf en hout voor een spotprijsje kunt opknappen. Alterego Design hoopt dat u, na het lezen van dit artikel, in uw woning op zoek gaat naar een meubel om te restaureren of een plekje om op te frissen. Breng zeker ook eens een bezoek aan onze winkel om uw interieur te verfijnen. Tot binnenkort en veel plezier!