Retro, hedendaagse, industriële of Scandinavische stijl? - Alterego Design

Om je goed te voelen in je interieur is het noodzakelijk om een omgeving te creëren dat op jou lijkt. Kleuren, materialen, meubels: je decoratie zegt veel over wie je bent, daarom is het belangrijk om niet over één nacht ijs te gaan wanneer je je interieur uitkiest. Verkies je een Scandinavische of industriële stijl? Of heb je toch een zwak voor alles wat hedendaags of retro is? Ontdek welke stijl van decoratie bij je persoonlijkheid past.

De Scandinavische stijl: voor zij die op zoek zijn naar harmonie

De Scandinavische stijl 2020 - Alterego Design

Je bent een gezellig, vrij eenvoudig en discreet persoon. Je vindt het leuk om je dierbaren thuis te ontvangen en heerlijke maaltijden voor hen te bereiden. Je geniet ook van Netflix-avonden en je voelt vaak de behoefte om je batterijen op te laden in de natuur. Je bent een eeuwige optimist en geniet van de eenvoudige geneugten van het leven.

Als deze beschrijving bij je past, zal je de elegantie en soberheid van de Scandinavische stijl zeker en vast kunnen waarderen. Scandinavische huizen zijn gezellig, modern, licht en warm, en zijn een geweldige plek om in te wonen. De Scandinavische stijl wordt gekenmerkt door natuurlijke materialen zoals hout en stof, meubels met strakke lijnen, comfortabel en functioneel. De dominante kleuren van de Scandinavische stijl zijn wit, grijs en pastelkleuren.

De Scandinavische stijl, zeer trendy, dringt zich al enkele jaren op in onze interieurs. Het is ook geschikt als je weinig ruimte in je interieur hebt. Dankzij de vele open opbergruimtes haal je het meeste uit de beschikbare ruimte. Je kan de planken aankleden door wat er opgeborgen moet worden (borden, boeken, enz.) te combineren met decoratieve objecten (kaarsen, vazen, enz.).

Eenvoudig en effectief, het pure Scandinavische design brengt harmonie in je interieur. Door je woonkamer aan te kleden met een comfortabele bank, geurkaarsen, een geometrisch tapijt, een gezellige plaid en zachte kussens, creëer je een cocooning-effect waarin je je kan ontspannen tijdens die lange winteravonden!

De industriële stijl: voor de nostalgici

De industriële stijl 2020 - Alterego Design

Je bent een ambitieus en rationeel persoon. Simpel en authentiek, je houdt niet van poespas. Je bent een betrouwbaar persoon en je hebt een sterke wil. Je bent gehecht aan de geschiedenis van objecten en je houdt van interieurs die een bepaalde uitstraling hebben.

Als je je in deze beschrijving vindt, is de industriële stijl iets voor jou. Het wordt gekenmerkt door de combinatie van metaal en hout, of een andere grondstof zoals beton. Deze decoratiestijl is geïnspireerd door de meubels in fabrieken en werkplaatsen uit de jaren '50 van de vorige eeuw.

Ondanks zijn leeftijd is de industriële stijl zeker en vast nog niet verouderd. Meubels met een industrieel ontwerp zijn solide en functioneel. Het is ideaal voor woonruimtes met open metselwerk. Om je eetkamer aan te kleden, kies je best voor een houten tafel op zwarte ijzeren schragen: een essentieel onderdeel van de industriële stijl.

Heb je een zwak voor deze stijl, maar heb je geen zin om op zoek te gaan de goedkoopste lening om een verhuis naar een mooie New Yorkse loft te financieren? Dan kan de industriële stijl soelaas brengen. Dankzij die stijl reis je terug in de tijd en verander je je huis in een loft.

De hedendaagse stijl: voor de gesofistikeerden

De hedendaagse stijl 2020 - Alterego Design

Je bent een nogal verlegen, terughoudend en loyaal persoon. Je streeft naar rust en stilte. Je bent een georganiseerd persoon, je houdt ervan dat alles op zijn plaats ligt en dat je interieur schoon en netjes is.

Herken je jezelf in de bovenstaande beschrijving? Dan past de hedendaagse stijl perfect bij je persoonlijkheid. Deze stijl wordt gekenmerkt door strakke decoratie, designmeubelen, sobere kleuren (grijs, zwart, wit, beige, enz.) en rechte lijnen. Het hedendaagse meubilair is modern en functioneel.

Deze decoratiestijl is bijzonder geschikt voor grote open en lichte ruimtes.

Retrostijl: voor de vrije geesten

Retrostijl 2020 - Alterego Design

Je bent een dynamisch en nogal extravert persoon die voornamelijk opvalt met je kleurrijke persoonlijkheid. Je hebt een zwak voor kunst en je steekt je gevoelens niet onder stoelen of banken. Een beetje opstandig, je zou ervan gedroomd hebben om in de jaren zestig te leven. Je weet dat de hits van Pink Floyd en de Rolling Stones en Pulp Fiction een must voor je zijn. Je zit vol energie, je zit vol leven en je gaat graag naar hippe ondergrondse feestjes.

Als je van vintage houdt, val je waarschijnlijk voor de felle kleuren en geometrische vormen van het retrodesign.

Deze decoratiestijl geeft je interieur een sterke persoonlijkheid en unieke stijl. Kies voor kleurrijke designmeubelen. Als je kiest voor een blauw fluwelen stoel, kan je niet fout gaan. Pantone's "klassieke blauw" is namelijk de trendkleur van 2020.

Mix & match: voor de waaghalzen

Je houdt ervan om de regels te breken en je te onderscheiden door je persoonlijke en originele stijl. Je bent avontuurlijk en neemt graag risico’s. Eeuwig onbeslist, je haat het gezegde "kiezen is verliezen".

Als je voorkeur balanceert tussen verschillende decoratiestijlen, weet dan dat verschillende stijlen mixen, of Mix & match, bijzonder trendy is. Deze decoratietechniek bestaat uit het samenstellen van verschillende stijlen, vormen, materialen, prints en kleuren voor een gepersonaliseerde decoratie. Onverwachte mixen maken je decoratie off-beat.

Bij deze stijl is het echter wel oppassen geblazen voor fouten die als wansmakelijk kunnen bestempeld worden. De sleutel tot een succesvolle mix en match is het kiezen van een rode draad, bijvoorbeeld een kleur, om je decor samen te stellen. Welk materiaal of welke afdruk je ook gebruikt, zorg ervoor dat het een vleugje van de gekozen kleur of een van de tinten heeft. Dit creëert een visuele eenheid en garandeert de samenhang en harmonie van je decoratie.

Wie zich voor de eerst keer waagt aan Mix & match adviseren we om te beginnen met eenvoudige dingen. Niet-overeenkomende stoelen zijn een goed begin om je te laten kennismaken met Mix & match. Je kunt bijvoorbeeld afwisselen tussen industriële en Scandinavische stoelen, omdat deze stijlen relatief eenvoudig te combineren zijn. Je kunt ook kiezen voor een klassieke bank, en deze versieren met een originele plaid, bedrukte kussens of een grafisch tapijt.

De sleutel tot het succesvol creëren van een eclectisch decor is de juiste balans vinden tussen verschillende stijlen. Het is een kwestie van het beste van elke stijl te nemen en een evenwicht te vinden in de combinaties om niet in de valkuil van ‘overdaad’ te trappen.

Kortom, laat je fantasie de vrije loop met een creatief decor om je persoonlijkheid 100% te onthullen.

Heb je eindelijk de decoratiestijl gevonden die bij je persoonlijkheid past? Wacht dan niet langer en creëer een omgeving die je het op lijf geschreven is door je designmeubels te kiezen!