Welke kleuren voor je Alterego-inrichting? - Foto 1 - Alterego Design

Dit jaar brengt Alterego Design kleur in je leven! Hieronder vind je verschillende tips om de kleuren van het moment in je binnen- en buiteninrichting te verwelkomen. We geven je graag enkele concrete tips om je creativiteit een boost te geven. Laat je zoveel mogelijk inspireren om je eigen persoonlijke stijl te creëren. Jessica Van Wambeke, de interieurdeskundige van Alterego Design, geeft je opnieuw haar beste tips om het plekje van je dromen te creëren.

Kom origineel uit de hoek!

"We kunnen niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om een persoonlijk interieur te creëren. Je kunt je namelijk pas echt thuisvoelen in een woning die perfect bij je past. Na een drukke dag op het werk is er niets zo leuk als thuiskomen, alle stress van je af laten glijden, je schoenen uitdoen en van de avond genieten», gaat Jessica verder.

"Een persoonlijke sfeer is erg belangrijk omdat elke klant zijn eigen voorkeuren heeft. Ik wil elke klant helpen om zijn eigen persoonlijke plek te creëren, ongeacht zijn levensstijl en voorkeuren. Ik concentreer me bijvoorbeeld op de stevigheid en functionaliteit van de meubels als ik voor grote gezinnen werk en op ergonomie en plaatsbesparing als ik een kot moet inrichten", vertelt ze.

Jessica gaat verder: "Vervolgens kunnen we spelen met kleuren, texturen, materialen en motieven. We werken met opvallende contrasten, eenkleurige voorwerpen of wanddecoratie met een origineel kleurverloop. Licht, transparantie, geometrie. Superleuk om mee aan de slag te gaan! »

Zwart - wit - hout

Welke kleuren voor je Alterego-inrichting? - Foto 2 - Alterego Design

Deze kleurencombinatie is een idee van onze partner Ubiquistyle, gespecialiseerd in keukens op maat. Het bijzondere design en grafische effect van een keuken in mat en zwart is uitermate geschikt voor moderne en eerder minimalistische interieurs. Combineer zwarte kasten met een aanrecht van licht marmer met subtiele nerven. Of werk met witte deuren en een werkblad van laminaat en een zwarte gootsteen.

Jessica vult aan: "In een keuken is een werkblad van massief hout, zoals eikenhout, kersenhout of bamboe in karameltinten, gecombineerd met wit en zwart, niet alleen mooi maar ook handig! Hout kun je ook laten terugkomen in een snijplank in het werkblad en net naast het fornuis. Of werk met brede latten die de blik naar het raam leiden. Hout is ook leuk als uitbreiding van een kookeiland om met vrienden of familie van heerlijke momenten te genieten."

De juiste stoelen kiezen, is best eenvoudig: je kiest voor discretie of voor opvallend contrast. Zwarte halfhoge krukjes zoals het model ELVIS MINI zijn bijzonder mooi aan een sobere bar. Witte krukjes, zoals de DISKO MINI, zijn leuk om de zwarte kleur van het kookeiland te doorbreken en het geheel wat lichter te maken. Zodra de tafel is afgeruimd, is de keuken een plek waar rust en orde heersen, tot het volgende feestelijke moment er weer aankomt!

Groen - wit - cognac

Welke kleuren voor je Alterego-inrichting? - Foto 3 - Alterego Design

Een aanrader voor de woonkamer. Een natuurlijk en warm kleurenpalet dat zich perfect leent om een gezellige en zachte sfeer te creëren. Dit jaar is bosgroen dé trend, met ook nu weer een voorkeur voor de matte variant. Zoek, indien mogelijk, een meubel dat gekleurd is met natuurlijk pigment (beter voor het milieu en je gezondheid) en kies een muur om de kleur in de kijker te zetten (achter de zetel, tegenover een raam).

Onze interieurdeskundige legt uit: "Durf nog een beetje verder te gaan en werk met behangpapier met plantaardige en natuurlijke motieven. Zorg voor een junglesfeertje in je woonkamer met grote bladeren of enkele tropische vogels. Ga wel niet overdrijven om het niet te druk te maken. Groene vingers kunnen ook met plantjes aan de slag gaan. Sansevieria, ook wel 'vrouwentong' genoemd, of graslelie, opgehangen in een hoekje bij een raam, zijn een leuke meerwaarde."

Werk de ruimte af met toetsen van leer en geolied hout. Zet een hoekzitbank in het midden van de woonkamer om met het gezin een gezelschapsspelletje te spelen en met vrienden van een leuke avond te genieten. "Een leuk leeshoekje maak je met een leren vlinderfauteuil, zoals onze FOX. En als je echt all the way wilt gaan, kun je voor ons model in kalfsleer kiezen!" Zet de meubels van massief hout van je grootmoeder of schoonmoeder in de kijker. Verlicht ze met een prachtige hanglamp of een booglamp en klaar is Kees! Smaak, stijl, nieuw en oud in één!

Beige - rotan - crème

Welke kleuren voor je Alterego-inrichting? - Foto 4 - Alterego Design

Kies voor zachte en frisse kleuren in de slaapkamer. In een (minimalistisch) Boheemse stijl werk je best met een uitgesproken contrast zoals we hier al uitgelegd hebben. "Een minimalistisch Boheemse stijl is de perfecte samensmelting van de frisheid van de Scandinavische stijl, de zachtheid van de Boheemse stijl en de sereniteit van de minimalistische stijl"", vertelt Jessica. "We kiezen met plezier voor kleuren zoals beige, wit, zandkleur, crème en houttoetsen zoals beuk, rotan en eikenhout."

"Deze stijl kun je pas volledig tot zijn recht laten komen als je de perfecte balans gevonden hebt: niet te veel, niet te weinig", verklaart Jessica. "Kies voor een zacht tapijt met lange haren, dikke wandtapijten die voor een mooi samenspel tussen de muur en het plafond zorgen, linnen kussens, bijzonder comfortabel katoenen bedlinnen en een deken van gebreide wol. Zoals je ziet is het samenspel tussen texturen en kleuren erg belangrijk."

Werk af met een loungefauteuil waar je je outfit voor de volgende dag op legt, een gevlochten mand om je lakens in op te bergen, een leuk laddertje voor een groen plantje, een zachte badjas die je na de douche snel kunt aantrekken en elegante pampabladeren die in een doorschijnende vaas voor een leuk effect zorgen. Een must: een grote verticale spiegel die het natuurlijke licht in de ruimte weerspiegelt en je dag vanaf het eerste moment opvrolijkt.

Camaïeu van blauw en groen

Welke kleuren voor je Alterego-inrichting? - Foto 5 - Alterego Design

Tijd om naar buiten te gaan. "Deze keer pakken we het volledig anders aan", onthult Jessica. "We storten ons op het impressionisme, zoals in de wilde tuinen van Monet, Renoir en Van Gogh. Aan de rand van het zwembad kiezen we voor ligstoelen, tafeltjes en parasols in turquoise, blauwgroen, smargardgroen, ... en waarom niet zonnebloemgeel! Het is de bedoeling om één geheel te creëren, via kleurrijke accenten, en een verhaal te vertellen."

De tuin wordt een grafisch kunstwerk, terwijl het groen van de moestuin en de fonkelende weerspiegelingen van het zwembad dit romantische en moderne tafereel prachtig afwerken. In de schaduw van een fruitboom kun je genieten van een lunch op het gras, dromen van je volgende vakantie onder je strohoed of je gedachten laten afdwalen bij een overheerlijk bloemenparfum.

En om erg origineel uit de hoek te komen, kun je kiezen voor volledig doorzichtige meubels. Stoelen met een authentiek of plantaardig design bij een bijzettafel van glas of doorschijnende kunststof. De kleuren van de natuur voeren de boventoon. Geniet van een heerlijke herfstavond onder de sterren en laat je tuin in zijn puurste vorm tot zijn recht komen.

Dit jaar maakt Alterego Design er een heuse kleurenpracht van! Ontdek ons uitgebreide assortiment en laat je inspireren door de nieuwe kleuren die onze collectie veroveren.

Tot binnenkort!