Krukken voor mijn keukenbar - Alterego Design

Al meer dan tien jaar lang is Alterego Design uw betrouwbare interieurpartner. Moderne en design krukken zijn ongetwijfeld ons sterke punt! Vandaag hebben we maar liefst meer dan 400 modellen! Hoog, laag, vierkant, rond, origineel, subtiel, opvallend, opvouwbaar ... We hebben echt voor elk wat wils. Blader zeker eens door onze online catalogus of spring binnen in onze winkel om ons aanbod te ontdekken. Laat u verrassen door onze nieuwe modellen met een origineel design en door onze tijdloze en functionele krukken. U bent op zoek naar dé perfecte kruk maar u ziet door het bos de bomen niet meer? Dit artikel begleidt u, stap voor stap, in uw zoektocht naar de kruk die perfect in uw interieur past. Volg deze eenvoudige stappen om de kruk van uw dromen te vinden.

Kies de juiste hoogte

« Dat is het eerste en het belangrijkste waar u aan moet denken », benadrukt Jessica Van Wambeke, experte voor de inrichting van professionele zaken en horecazaken bij Alterego Design. « Hoe groot moet uw kruk zijn? Meet steeds de ruimte waarover u beschikt. Algemeen genomen kiest u best voor een kruk met minstens 25 cm tussen de zitting en de tafel (de bar, het werkblad, enz.) om uw comfort en dat van uw gasten te garanderen. »

Houd hier dus zeker rekening mee als u door onze catalogus bladert en behoud enkel de opties die aan uw wensen voldoen. Haal er dus snel een meter of lintmeter bij, trek de keuken in, en meet de ruimte waarover u beschikt!

Voor de keuken maken we een onderscheid tussen halfhoge krukken, barkrukken en verstelbare krukken.

Hoogte van de krukken - Alterego Design

Halfhoge krukken

Een halfhoge kruk heeft een zithoogte van ongeveer 65 cm. Deze krukken zijn geschikt voor bars op hoogte van het werkblad van uw keuken, met andere woorden tussen 85 en 95 cm (standaardafmetingen). Ze passen ook zeer goed bij kookeilanden die erg populair zijn in moderne keukens. We hebben heel wat halfhoge krukken in ons aanbod. Nu over naar stap twee om uw keuze verder te verfijnen.

Hoogte van de halfhoge krukken - Alterego Design

Barkrukken

Met een hoogte tot 75 cm zijn barkrukken hoger dan onze voorgaande modellen. Ze zijn geschikt voor bars, zeer hoge tafels, statafels en kookeilanden van 110 tot 115 cm. « Vroeger zag je deze krukken enkel in restaurants, hippe bars en zakelijke cafés. Vandaag zie je ze echter steeds vaker in het interieur van particulieren », benadrukt Jessica Van Wambeke. We hebben een ruim aanbod aan barkrukken, in allerlei vormen, stijlen en voor elk budget.

Hoogte van de barkrukken - Alterego Design

Verstelbare krukken

Verstelbare krukken zijn uitgerust met een gasveer zodat u de hoogte snel kunt aanpassen met een hendel onder de zitting. De meeste modellen hebben een zithoogte tussen 55 en 80 cm. We raden ze echter af voor intensief professioneel gebruik. Ondanks de uitstekende kwaliteit van onze beste krukken heeft de gasveer een beperkte levensduur in functie van het gebruik.

Hoogte van de verstelbare krukken - Alterego Design

Raadpleeg onze koopgids voor krukken of doe een beroep op een van onze experts.

Besteed aandacht aan de rugleuning en de zitting

Rugleuning

De rugleuning van een kruk is cruciaal op het vlak van comfort. Een kruk zonder of met een kleine rugleuning biedt weinig steun aan de lenden. Kies dus niet voor dergelijke krukken als u er enkele tientallen minuten per dag op wilt zitten. Een kruk zoals de MARY MINI past dan weer moeiteloos onder uw bar, kookeiland of werkblad, zodat u de doorgang perfect vrij kunt houden. Bepaalde modellen uit ons uitgebreide gamma, zoals de CASA, zijn stapelbaar zodat u ze eenvoudig kunt opbergen en heel wat plaats kunt winnen.

Rugleuning van de kruk - Foto 1 - Alterego Design

Voor een optimaal comfort en een lange, gezellige avond kunt u bijvoorbeeld kiezen voor de EKTOR, een van onze meest populaire barkrukken met een afgeronde, hoge rugleuning. Deze opvallende kruk is bovendien ook een volwaardig design object en decoratievoorwerp. Hij past perfect in uw keuken en past moeiteloos binnen de stijl die u voor ogen hebt. In stap drie van dit artikel vindt u hier meer informatie over.

Rugleuning van de kruk - Foto 2 - Alterego Design

De zitting

« Om een kruk met de juiste zitting te kiezen, moet u twee dingen voor ogen houden », vertelt Jessica Van Wambeke. « Eerst en vooral dient u zich af te vragen of de zitting gevuld moet zijn. De dikte van de vulling en de hardheid van de zitting hangen af van het gebruik. We hebben krukken met verschillende diktes die u gerust in de winkel kunt uitproberen. Onze barkruk SPOON heeft bijvoorbeeld een vulling van 14 cm ! »

Een tweede belangrijk punt: de breedte van de kruk. « Kies voor comfort met een zitting die aan uw lichaamsbouw en die van uw gezinsleden is aangepast », adviseert Jessica. « Onze halfhoge kruk CAMILLA MINI biedt bijvoorbeeld hetzelfde comfort als een stoel, met een brede zitting die uw lichaamsvorm omhult. »

Zitting van de kruk - Alterego Design

Kies de juiste accessoires

Een of vier poten

De poot geeft uw kruk een bijzondere stijl. De modellen met één poot, zoals onze kruk GARRY zijn over het algemeen massiever. Ze staan op een stevige sokkel om de stabiliteit te garanderen. Ze zijn bovendien zwaarder en moeilijker te verplaatsen. Algemeen genomen kiest u met een kruk met vier poten voor een bijzonder stabiele kruk die ook nog eens erg veilig is voor gezinnen met kinderen.

Paton van de krukken - Alterego Design

Armleuningen

Armleuningen zorgen soms voor extra comfort maar zijn vooral een esthetische meerwaarde. Ze geven krukken een robuuster karakter en de uitstraling van een stoel. Onze barkruk CALVIN heeft bijvoorbeeld heel wat karakter en maakt het erg gezellig in een modern of industrieel interieur.

Krukken met armleuningen - Alterego Design

Voetensteun

De voetensteun is een niet te onderschatten troef, vooral bij een hoge kruk. Hij zorgt voor extra comfort aan de benen door uw voeten de nodige ondersteuning te geven. Een voetensteun is niet alleen functioneel, hij geeft ook wat extra stijl aan uw interieur. Door met materialen en vormen te spelen, biedt Alterego Design u verschillende mogelijkheden. Een daarvan is de kruk MISTIK MINI, een haflhoge kruk met een stalen voetensteun die een houten onderstel elegant omringt. Het nadeel van een voetensteun is dat u de krukken niet op elkaar kunt stapelen. Aan u de keuze, in functie van uw wensen en de ruimte waarover u beschikt.

Krukken met voetensteun - Alterego Design

Stijl, stijl en nog eens stijl!

U bent er bijna! Dit is de laatste, maar zeker niet de minst belangrijke, stap in uw zoektocht naar de perfecte kruk! Velours, hout, leer, roestvrij staal, kunststof of rotan? We loodsen u door deze laatste stap om de perfecte kruk voor uw keuken te vinden!

Roestvrij staal, staal en kunststof hebben het grote voordeel dat ze erg onderhoudsvriendelijk zijn, waarschijnlijk het belangrijkste argument als u op zoek bent naar een kruk voor een drukke keuken. Die materialen worden vaak in verband gebracht met moderne en hedendaagse interieurs. Maar eens ze uit hun comfortzone worden gehaald, zult u versteld staan van hun esthetische troeven. Zet onze halfhoge kruk van doorzichtige kunststof LENO MINI bijvoorbeeld in een landelijk interieur met hout en bakstenen!

Stijlen van de krukken - Foto 1 - Alterego Design

Hout, een klassiek materiaal, en rotan, dit jaar helemaal in de mode, worden vooral gewaardeerd voor de warme sfeer die ze in de keuken creëren. Die krukken zijn lichter en zorgen voor een verfrissende, natuurlijke toets. Onze barkruk BOCADIA combineert lichtheid, design en comfort dankzij een hoge rugleuning, een brede zitting een voetensteun en een dunne poot van zwart metaal. Deze kruk past perfect in een Scandinavische, moderne of exotische inrichting.

Stijlen van de krukken - Foto 2 - Alterego Design

Hars en polypropyleen, een bijzonder stevige kunststof, zijn de goedkoopste materialen. Ze zijn niet alleen erg stevig maar ook verkrijgbaar in verschillende kleuren. De motieven zorgen overigens voor een originele toets. De halfhoge kruk BABYLOS is hier een mooi voorbeeld van! Speel met de verschillende kleuren om uw keuken op te vrolijken of om een verrassende en originele toets aan een moderne en éénkleurige keuken te geven.

Stijlen van de krukken - Foto 3 - Alterego Design

Nu weet u alles wat u moet weten om de keukenkruk van uw dromen te vinden. Twijfelt u nog? Spring dan zeker eens binnen in de dichtstbijzijnde winkel van Alterego Design!